Tavasszal induló képzések a MOME Opennél!

Fejleszd kreatív gondolkodásodat a MOME Open tanfolyamjain! Tavasszal is izgalmas, a designgondolkodást és a kreatív alkotói folyamatokat támogató képzésekkel készülünk!

#1 Az Insight online kurzus során Magyarország tapasztalt, kutatással foglalkozó szakembereitől lesheted el hogyan lehet kvalitatív kutatással feltérképezni problématereket, és a kapott eredményeket hatékonyan analizálni és értelmezni.

#2 A MOME ID tanfolyamunk 12 hete alatt a nulláról indulva tervezhetsz applikációkat egy-egy olyan problémára reflektálva, ami mindennapi életünk szerves része.

#3 Hálózatvizualizáció képzésünkön megismerheted a hálózattudomány történetét, elméleti alapjait és lehetséges alkalmazásait, és megtanulhatod a hálózatok építésének módját, a hálózatelemzés fő lépéseit, illetve a hálózatvizualizációk olvasását.

#4 Az Alapozó adatvizualizációs tanfolyam célja a tárgyterület alapvető fogalmainak és társterületeinek megismertetésén túl, egy olyan szemlélet kialakítása, amelynek segítségével a résztvevők nem pusztán látványos, hanem hasznos és használható adatvizualizációk elkészítésére lesznek képesek. ​

#5 Térképészeti adatvizualizáció képzésünk során a résztvevők megtanulhatják hogyan olvassanak térképet, megismerhetik a térképek anatómiáját, illetve elsajátíthatják ezek ábrázolási módszereit, különböző térképek készítésével.

#6 Alapozó fotográfia képzésünkön a résztvevők gyakorlati és elméleti órák keretében sajátíthatják el a szakma fortélyait, és ahol a technikai ismeretek mellett kiemelt szerepet kap a fotográfia kritikai megközelítése, amely a hallgatók vizuális véleményformálásában és a gondolatok képpé alakításában is segítséget nyújt.

#7 A Haladó fotográfia tanfolyam központi fogalma a jelenlét. Immerzív terepgyakorlat, hétről-hétre teljesítendő feladatok, illetve az egész szemesztert átölelve megvalósítandó egyéni művészeti projektek mentén foglalkozunk azzal, hogy mit jelent egyénként és fotográfusként jelen lenni a környezetünkben, társadalmunkban.

#8 Streetfotó alapismeretek képzésünkön megtanulhatod a különböző digitális fényképészeti technikákat, betekintést nyerhetsz a fotótörténetbe és a fotóesztétikába, de behatóan megismerkedhetsz a streetfotó és a dokumentarizmus fogalmával és történetével is.

#9 Experimentális fotográfia képzésünk alatt elmélyülhetsz a kísérleti fotográfiában és a fotó médiumának határaival ismerkedhetsz meg. A fotográfia és más művészeti ágak (festészet, film, grafika, animáció stb.) határával és a terület neves alkotóival, valamint munkamódszerükkel előadások formájában ismerkedhetsz meg. Szabadon és játékosan kezelhető feladatból kiindulva építheted az önálló anyagodat és a csoporton belül de egyénileg is konzultálhatsz tanáraiddal.

#10 Az Image Pro – Haladó illusztrációs képzés célja, hogy a hazai illusztrációs szakma kiemelkedő alkotóival, valamint a MOME Tervezőgrafika Szak oktatóival közösen, digitális és manuális felületeken egyaránt, magas szintű szakmai mesterkurzust biztosítson azoknak az illusztrációk iránt elkötelezett, nyitott és kreatív képalkotóknak, akik a szakma fortélyait professzionális szinten kívánják elsajátítani.

#11 Design Thinking – Tervezési stratégiák nem csak designereknek tanfolyamunk amely keretében a kreatív folyamat lépéseinek (feltárás, értelmezés, ötletelés, kidolgozás) és a tervezés eszközeinek (perszóna módszer, journey mapping, brainstorming, mindmapping, prototípuskészítés, tesztelés) megtanulására egy konkrét projekt megvalósításán keresztül nyílik lehetősége a résztvevő hallgatóknak, de figyelmet fordítunk a tervezői kompetenciák (kooperáció, empátia, vizuális kommunikáció, kreativitás stb.) célzott fejlesztésére is.

#12 Co-create – Design Thinking facilitátor képzésünk során a résztvevők előadásokat hallhatnak a facilitálási technikákról és gyakorlatokon keresztül fejleszthetik az eredményes facilitáláshoz szükséges készségeiket, bővíthetik eszköztárukat és kipróbálhatják magukat különböző workshop szituációkban. A megszerzett ismeretek alapján az oktatók segítségével összeállítanak egy workshop programot szabadon választható témában.

#13 A Service Design alapozó képzésen a résztvevők átfogó előadásokat hallhatnak a service designban használt technikákról, amik segítenek a szolgáltatások elemeinek, felhasználó csoportjainak és folyamatainak feltérképezésében, vizsgálatában és ezek alapján a szolgáltatási élmény (service experience) fejlesztésében. ​Az elméleti részeket gyakorlati feladatok váltják minden modulban, amiknek keretében ki is próbálhatják az éppen tanult módszereket egy választott projekten keresztül, csapatban dolgozva.​

#14 A Service Design haladó tanfolyamon a résztvevők elsajátíthatják hogyan tudják összefogni a termék-szolgáltatás rendszereket; átlátni a folyamatokat és megtervezni azokat a fenntarthatóság és innováció jegyében. A képzésen egy-egy non-profit szervezettel együttműködve tanulhatják meg a service design eszköztárának alkalmazását.

#15 A Brandmarketing – Hatékony márkaépítés és marketingkommunikáció képzés bemutatja a valóban hatásos és hatékony márkaépítési és marketingkommunikációs stratégiákat és gyakorlatokat. Megadja a szükséges elméleti alapot, amelyet az előadásokon illusztrációként használt sok-sok gyakorlati példával és csoportos feladatokkal tesz a mindennapi életben is használható gyakorlati tudássá.​

#16 A Prezentáció design tanfolyamon a résztvevők megtanulhatnak mindent ahhoz, hogy hatásos prezentációkat tudjanak készíteni a munkahelyükre, a következő állásinterjúra, befektetői körre, webinárra vagy konferenciára.

#17 Én-márka-fejlesztés tanfolyamunkon olyan módszereket és eszközöket sajátíthatsz el, amelyek használatával képes leszel arra, hogy személyedet, vállalkozásodat, termékedet vagy szolgáltatásodat márkává változtasd, ezzel pedig megsokszorozd annak értékét.

#18 ARCHVIZ Image Generalist – For Intermediate 3D artists tanfolyamunk keretében a résztvevők megtanulhatják, hogy a storytelling, a kompozíciós arányok és a designkommunikáció segítségével hogyan alkothatnak igazi művészi értékű látványterveket.

#19 Filmes modellező & VR operátor képzésünkön elsősorban a filmes művészeti részlegében, az Art Departmentben hasznosítható tudás átadása a cél, de a rohamosan fejlődő VR technológia ismerete egyéb más szakterületeken is értékesíthető tudást biztosít. A képzés végén az elkészült modelleket kiállítjuk és elemezzük, valamint az Art Departmentekben megszokott módon VR szemüveg segítségével lépünk be a virtuális díszletekbe.

#20 A Filmproducer asszisztens tanfolyam célja, hogy hazánk első producer asszisztensi képzéseként olyan jelentős piaci értékkel bíró tudást és hiánypótló ismereteket adjon át a résztvevőknek, amelyek képessé teszik őket a hazai és koprodukciós közvetlen és közvetett támogatási rendszerben való eligazodásra és a hatékony mindennapi munkavégzésre.

#21 A Production design alapozó képzés célja, hogy bevezesse a jelentkezőket az Art Department részleg résztvevőinek és felelősségi köreinek bemutatásán keresztül a játékfilmes látványtervezői munka módszereibe.

Ne hagyd utolsó pillanatra a jelentkezést! Látogass el honlapunkra és biztosítsd be helyed még idén egy jövőre induló képzésünkre! Nincs más dolgod, mint az “Érdeklődöm” gombra kattintva előjelentkezni egy általad kiválasztott tanfolyamra!

Ha te is szeretnél munkatársaiddal részt venni céges képzéseinken, vagy ha munkaadóként oktatást szerveznél csapatodnak, kattints a “Céges ajánlatot kérek” gombra a kiválasztott tanfolyam oldalán vagy keress minket és kérj egyedi ajánlatot az open@mome.hu címen! Hiszen mi is lehet jobb csapatépítés a közös tanulásnál?

Tudj meg többet vállalati képzéseinkről itt ☞ https://open.mome.hu/vallalati-kepzesek/


Képzéseink fejlesztésekor a legfontosabb szempont a ti igényeitek figyelembe vétele. Éppen ezért megkérünk, töltsétek ki az alábbi kérdőívet, amelyben a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak!

A kérdőívet itt tudjátok kitölteni ☞ https://forms.office.com/e/NTKcbdXY3W?origin=lprLink

közzétéve: 2023. 12. 06.