Digital Product Designer tanfolyam

Következő tanfolyam:
2021. Szeptember

Digitális product designer (UX/UI designer) tanfolyamunkon a user experience design folyamatait, eszközeit tanulhatod meg. Ha most is termékeket tervezel, de bizonytalan vagy a módszerekben, itt a helyed.

A 12 hetes tanfolyam heti két előadásból és egy workshopból áll. Az összesen 32 elméleti órán és közel 40 mentorált, gyakorlati foglalkozás garantálja, hogy a kurzus végére átfogó képet kapj a felhasználó-központú tervezésről. Feladatként egy interaktív termék prototípust valósíthatsz meg, ami nem csak segít elsajátítani a módszertant, de érthetővé teszi a tervezés egyes lépéseinek összefüggését a teljes folyamaton belül. A tanfolyam ívét a Design Thinking kollaboratív fókuszú eszköztára adja, melyet a User-Centered Design digitális eszközeivel egészítünk ki. A tanfolyamon ezáltal nagy hangsúlyt fektetünk a csapatmunkára és a tudatos és empatikus tervezésre.

Ár és férőhely

350.000 Ft + ÁFA

Jelentkezési határidő: Szeptember 15.

Előelentkezés

A tanfolyam a hatékonyság és a családias légkör érdekében veled együtt mindössze 20 fős lesz. Portfóliót is csatolók túljelentkezés esetén előnyben részesülnek.

Miért hasznos?

Elvárás, hogy egy designer komplex feladatokat tudjon megoldani, értse a felhasználói igényeket és a felhasználó-barát felületek tervezési elveit. Tudnia kell, milyen módszer szükséges egy üzleti probléma vagy felhasználói igény feltárására. A Product- vagy UX/UI Designer egy olyan szerepkör, ami egy erős tervező kompetencia mellett további, horizontálisabb ismereteket követel.


A MOME ID-n kapod meg a legmagasabb számú kontaktórát, intenzív tempóban haladhatsz, a szakma legjobb szakértői segítségével.


A tanfolyam elvégzéséért az egyetem által kiállított tanusítványt kapsz, valamint tagja lehetsz egy 200+ fős, aktív alumninak is, ezáltal bekerülhetsz egy páratlan, egymást segítő szakmai közösségbe ahol további, közösségi programokon tudsz majd részt venni (belső meetupok, találkozók, nyári tábor).

Mit fogsz megtanulni?

 • Fogalmak: Rengeteg design eszköz kering ma a világban, melyek egy részét nálunk kipróbálhatod és ezáltal a kapcsolódó fogalmakat is megértheted, el tudod majd helyezni a tervezési folyamatokban.
 • Módszerek: A UX és interaction design számos része tudományos alapokra épül, folyamatai erős keretet biztosítanak bármilyen termék megtervezéshez. A tanfolyamon ezt egy válaszott termékkoncepció megtervezésével tudod majd hasznosítani: az órák tartalma, sorrendje és az eszközök ütemezése is ehhez igazított.
 • Ember-központú tervezés: Ha egy emberi problémát kell megoldanod, meg kell értened másokat, nem építhetsz kizárólag a saját mentális modelledre. Az egyik elgfontosabb, de legnehezebben megfogható tudás, amit magaddal vihetsz, az a gondolkodásmód.
 • designthinking
 • interfacedesign
 • journeymapping
 • research
 • designethics
 • frameworks
 • microinteractions
 • wireframe
 • usabilitytest
 • ergonomy
 • prototyping
 • typography
 • collaboration

Órarend és helyszín

Elméleti előadások: hetente kétszer, hétköznap este 18:30-tól

Workshop: minden szombaton 10.00–14.30 (fél órás ebédszünettel)

Helyszín: Online: Zoom, Miro és Figma felületeken

Órarend (tavaszi)

Záró esemény

A tanfolyam végén a hallgatók nyílt prezentációk keretében mutatják be projektjeiket a szakma képviselői és az érdeklődők előtt.

2021. tavaszi tanfolyam záró eseménye:
2021. május 29.
Online prezentációk. Link hamarosan!

Tanulj piaci tapasztalattal rendelkező szakértőktől

Fogarasy Tamás

Fogarasy Tamás

Founder, Head of design @ Exalt Interactive

Tanfolyamvezető. Ügyvezető az Exalt Interactive, digitális design cégnél, ahol szolgáltatásokat, szoftvereket tervező csapatot vezet. A MOME IxD Labor vezetője, oktatója.

Suhajda Gábor

Suhajda Gábor

UX Team Lead, Designer @ Emarsys

Tanfolyamvezető. Digitális termékek felhasználói élményét és felületeit tervezi és fejleszti. Évekig dolgozott creative developerként a frontend fejlesztés és a UX határterületein.

Barcsi Viktória

Barcsi Viktória

UX Consultant

UX Unikornis - 10 éve foglalkozik digitális termékek tervezésével, fejlesztésével, design projektek és csapatok vezetésével. El nem fogyó lelkesedéssel tanít és tanul. Törekszik az ember és gép kapcsolatának minél mélyebb megismerésére.

Csertán Ákos

Csertán Ákos

Design Strategist @ Frontìra

Pszichológus, UX-es, design stratéga. A Frontìra design tanácsadó csapat alapítója, a MOME IxD Lab oktatója és kutatója, a UX Budapest meetup szervezője. 10 évig tervezett, most másoknak segít jól csinálni.

Deme Dániel

Deme Dániel

Head of Design @ Why?

Közel 10 évig volt isobar chief art directora. Vizuális kommunikációval, arculatervezéssel, applikációkkal, website-okkal és kampányok tervezésével foglalkozik leginkább.

Ferenczi Bálint

Ferenczi Bálint

UX Strategist @ Maform

Service és digital design projekteken dolgozik a Maformban, előtte a Mito UX csapatát vezette. Közel 10 éve foglalkozik tervezéssel, kutatással és facilitálással.

Hamza Emese

Hamza Emese

UX Researcher @ WeTransfer

Az account manageri múltból hozott rendszerezettséget 3 éve kamatoztatja UX kutatóként, előbb digitális ügynökségi, majd product oldalon. Nem számított rá, de ma már nem lepi meg, hogy igazi introvertáltként a felhasználókkal való empatikus, bizalmi kapcsolat kialakítását élvezi legjobban.

Kollin Zoltán

Kollin Zoltán

Head of UX @ IBM Budapest Lab

Az IBM Budapest Lab UX csapatának vezetője, az Amuse konferencia szervezője. Több mint 10 éve foglalkozik appok és webes felhasználói felületek tervezésével és kutatásokkal.

Komándi Krisztián

Komándi Krisztián

Tanácsadó @ Frontìra

Közgazdász, tanácsadó. Itthon és Angliában dolgozott stratégiai, ügyfélélmény és viselkedésváltoztatási projekteken. Fő fókusza a viselkedéstudományok, a pszichológia és a viselkedési közgazdaságtan alkalmazása üzleti problémák megoldására.

Kothencz Zsófia

Kothencz Zsófia

Senior UX Researcher @ Bitrise

5 éve dolgozik a csapatában, ez idő alatt volt szoftverfejlesztő és UX fejlesztő is, majd rátalált a UX kutatásra. Munkája során kutatókkal, orvosokkal dolgozik. Szívesen szervez workshopot és tart előadásokat.

Kövesházi Dániel

Kövesházi Dániel

Art Director @ MITO

Több mint 7 éve erősíti a Mito GFX csapatát. Korábban arculatokon, kampányokon dolgozott, most főleg komplexebb weboldalak, applikációk interfészeit tervezi.

Ábrahám Viktor

Ábrahám Viktor

Senior Product Designer @ Exalt Interactive

Több mint 5 éve foglalkozik komplexebb digitális termékek felhasználói élményének és felületeinek tervezésével. Mellette pedig fényképezőgépével készít korlenyomatot a mai nagyvárosi életről.

Neked szól ha...

 • Grafikus, formatervező, front-endes, egyéb tervező vagy akár hobbi szinten is: rendelkezel az alapokkal, nem ijedsz meg az RGB-től, és végülis tudod, hogy a tipográfia fontos dolog
 • Bizonytalanul mozogsz a szoftver- és webdesign területén, és kell egy kis lökés a számodra, hogy bátrabban belemerülj
 • Szeretnél a legjobb ügynökségek, vállalatok közelébe kerülni, kapcsolatot keresni velük.
 • Van némi tapasztalatod, de nem tudod mi leszel, ha nagy leszel: segítünk orientálódni UX designer, UI designer, kutató vagy akár design tanácsadó irányokba
 • Ha még nem alkalmazod ezeket a fura kifejezéseket a munkád során: insight, perszóna, grid system, ui pattern, usability test, user story, információs architektúra
 • Ha van már portfóliód, amit fejlesztenél

Nem neked szól ha...

 • Nem terveztél még online tartalmakat, felületeket (weboldalt, alkalmazást)
 • Nincs időd. A tanfolyam izgalmas, de intenzív is, ezért 1-2 hét kihagyással rosszul járhatsz
 • Nem elég jó az angolod az olvasáshoz (előadás diák, kifejezések, olvasandó cikkek)
 • Programozó vagy UX kutató tanfolyamot keresel
 • Nem szeretnél elmélyülni a felülettervezés részleteiben
 • Nem kívánsz másokkal kollaborálni, vagy tőlük visszajelzést kapni

Elérhetőségek

MOME Open koordinátor:

Molnár Krisztina

+36-70-684-6319 (H-P 9-17 óra között)
open@mome.hu

A MOME IxD Programról

Az Interaction Design egyetemi labor 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy az emberközpontú tervezést, módszereit a felsőoktatásban képviselje. A labor oktatói szakemberek és egyetemi tanárok összessége. Hallgatói a digitális design és szolgáltatástervezés területén érvényesülni kívánó, egyetemi diákok és felnőttképzésben résztvevők egyaránt.

IxD Program weboldal Facebook oldalunk

MOME IxD labor