Új filmes látványtervező tanfolyammal bővült a MOME Open filmes képzéseinek sora

Az április 15-én a MOME zugligeti Campusán kis létszámmal induló Production design alapozó tanfolyam célja, hogy bevezesse a jelentkezőket az Art Department részleg résztvevőinek és felelősségi köreinek bemutatásán keresztül a játékfilmes látványtervezői munka módszereibe.


A képzésben részt vevőknek a tanfolyam elvégzését követően rálátása lesz az Art Department részleg működésére, belső hierarchiájára, kapcsolódására más részlegekhez, valamint az egyes látványtervezői munkafázisokra. A szaktudás átadását a filmszakmában aktív, naprakész tudással és ’on-site’ mentorálásban évtizedes tapasztalattal rendelkező oktatói gárda biztosítja. A résztvevők alapozó, elméleti órákat követően gyakorlati feladatokon keresztül szereznek ismereteket a filmes látványvilágok tervezéséről.

A tanfolyam nemzetközi szinten jegyzett, oktatói múlttal is rendelkező vezetői Turcsány Villő  és Lódi Csaba lesznek, akik évtizedes produkciós tapasztalattal rendelkeznek a filmes látványvilágok megálmodása és megteremtése terén.

Villő autonóm tervezői munkái mellett a játékfilmiparban művészeti supervisorként, art directorként dolgozik nagyköltségvetésű nemzetközi produkciókban, olyan produkciós irodákkal, mint a Mid Atlantic Films, a Hero Squared, a Filmteam, vagy a Laokoon Productions.

 

 

A tanfolyam társvezetőjével, Lódi Csaba látványtervezővel, supervising art directorral alapított ‘Lollart’ cégükkel olyan produkciós irodákkal dolgoztak együtt, mint a kanadai Big Motion Pictures, a Filmlance International AB vagy a Proton Cinema.  Csaba többek között a Midsommar (Fehér éjszakák) supervising art directora, az Aurora Borealis látványtervezője, valamint a Dune (Dűne) standby art directora volt.

A tanfolyam oktatói között olyan kiváló szakembereket találunk, mint például Szabolcs János díszlet- és látványtervező, Kovács Klaudia operatőr, Erdély Janka látványtervező, valamint a Digic Productions vezető munkatársa, Bathó Zoltán XR producer és Déri Miklós Senior 3D Generalist.

 

 

A tanfolyam oktatói közül többen legutóbb a javarészt Magyarországon forgatott Tomasz Baginski rendezésében készülő Knights of the Zodiac című filmen dolgoztak együtt, aminek április 28-i japán világpremier dátumát nemrég jelentette be a Sony Productions.

A film előkészítő- és supervising munkálataiban részt vett Lódi Csaba, Turcsány Villő, Erdély Janka,valamint a Bathó Zoltán vezette Digic Productions csapata is. Fontos kiemelni, hogy a produkció a korábban bevett, általánosnak mondható gyakorlattal ellentétben nem külföldi production designert alkalmazott, hanem Lódi Csabát bízták meg a feladattal.

Forrás: film.hu


Tudj meg többet a képzésről ☞ Production Design alapozó tanfolyam
Jelentkezés ☞ ITT

Jelentkezési határidő: Április 3.
Kezdés: Április 15.

A MOME iskolarendszeren kívüli felnőttképző centruma a MOME OPEN 2020 óta kiemelt figyelmet szentel a filmes szakemberképzésnek, beépítve a filmgyártáshoz kapcsolódó szakterületeket a képzési portfoliójába. Jelen tanfolyam illeszkedik a korábbi felnőttképzési tanfolyamok sorába, folytatva a már két alkalommal nagy sikerrel megszervezett Filmproducer asszisztens, Animációs producer, valamint Díszletrajzoló képzések által megkezdett sort.

közzétéve: 2023. 03. 28.