Tanfolyam

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2019. április 22.

 

Kezdés: 2019. május 2.

Magyarországon is hatalmas fejlődést mutat a digitális tartalomipar, melybe a hagyományos filmgyártás mellett a számítógépes játékok és egyéb interaktív tartalmak is beletartoznak.

A technológia rendkívül gyors fejlődése miatt az eszközök folyamatosan változnak és az ismeretek ezzel kapcsolatban folyamatos frissítést igényelnek. A MOME OPEN CGI Artist tanfolyam célja, hogy a hallgatók szakmai látásmódját és ábrázolóképességét a jelenlegi piacvezető szoftverek segítségével fejlessze.

Tanfolyamunk célja, hogy az itt végzett hallgatóknak olyan gondolkodásmódot és attitűdöt adjon át, melynek köszönhetően hazai és nemzetközi produkciókban is helytálló, a produkciós pipeline-t ismerő és a munkafolyamatokat átlátó szakemberekké válhatnak. A tanfolyam kiemelt hangsúlyt fektet a különböző területek szakmai szabványainak és a legkorszerűbb 3D animációs tartalomgyártás technikáinak bemutatására és alkalmazására.

A tanfolyam során a hallgatók a magyarországi szakma elismert szakembereitől tanulhatják meg a különféle modellezési technikákat, az anyagok használatát, a textúrázást, a modellek mozgatását, a 3D animációk készítésének elvét és folyamatát, speciális effektek készítését (ruha, haj, szőr, toll), a világítástechnika témakörén belül különféle fény- és árnyéktípusok használatát, a jelenetek végleges renderelésének beállítását, valamint a teljes munkafolyamat megismerését segítő koordinációt. Az elméleti oktatás részeként szakmai angol órák segítik a terület megértését, a hallgatók továbbá prezentációs gyakorlatokkal készülnek fel a tanfolyamot záró prezentációra.

A 2018. őszén induló CGI Artist képzést a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósítja meg. A tanfolyamot sikeresen teljesítők bekerültek a Magyar Nemzeti Filmalap gyakornoki programjába.

Kinek szól?

 • 18. életévüket betöltött, érettségivel rendelkező érdeklődőknek
 • akik rendelkeznek megfelelő számítógépes alapismeretekkel (pl. 3D-s modellezés területén)
 • akik rendelkeznek társalgási szintű angol nyelvtudással
 • akik az egyre fejlődő digitális tartalomiparban szeretnének elhelyezkedni, akár filmes akár számítógépes játékok produkciós folyamataiban

Tematika

2019-ben CGI Artist tanfolyamunkat két részre bontva indítjuk el:
tavasszal egy animációra koncentráló képzést indítunk (CGI Anim), ősszel egy CGI Modellezőt.

Részletek hamarosan itt a honlapon, valamint minden érdeklődőnek, jelentkezőnek tájékoztatást fogunk küldeni e-mailben.

Időpontok, helyszín

2019. május 2-től 2019. augusztus 11-ig

214 óra, hetente 3 alkalom
szerdánként 17:00-20:45
csütörtökönként 19:30-21:00
vasárnaponként 10:00-17:00

A változtatás jogát fenntartjuk!

Helyszín:
Ponton Openspace
1015 Budapest, Batthyány u. 65.

Oktatók

Árak és férőhelyek

450 000 Ft + ÁFA

A tanfolyam 15 fő jelentkezése esetén indul (maximum 16 fő). A szükséges eszközöket a MOME biztosítja!

Jelentkezés és feltételek

Jelentkezni e-mailben a

cgi@mome.hu

címen lehet az alábbi adatok, dokumentumok elküldésével:

 • név
 • telefonszám
 • szakmai portfólió
 • angol nyelvű bemutatkozó videó
 • motivációs levél
 • önéletrajz
 • érettségi bizonyítvány

Jelentkezési határidő: 2019. április 22.

A szakmai portfólió koncentráljon 3D-s modellező eljárással készített munkák vagy önálló alkotások bemutatására. A bemutatott projekteken belül kérjük az abban elvégzett munka pontos leírását, valamint a használt szoftver nevét feltüntetni!

Minden jelentkezőtől egy max. 1 perces angol nyelvű videót kérünk bemutatkozásként, melyben elmondod miért szeretnél jelentkezni. Fontos, mert e nélkül a jelentkezésedet nem tudjuk elfogadni! A videót egy videómegosztó oldalra feltöltött privát linkként kérjük elküldeni a jelentkezéssel együtt.

A jelentkezés további feltétele a számítógépes alapismeretek, valamint a társalgási szintű angol nyelvtudás.

A tanfolyam zárása

A képzés ideje alatt folyamatos az otthoni munkavégzés, így a képzés sikeres zárásához az otthon elkészített feladatok és a közösen kivitelezett projektmunkák együttesen beszámítanak. Az értékelés az elvégzett feladatok mellett a tanfolyam alatt elkészített munkák prezentációja alapján történik.

Az értékelés szempontrendszere: a tanfolyam alatt elkészített munkák kreativitása, szakmai színvonala, valamint a prezentáció minősége. Az értékelés fokozatai: megfelelt / kiválóan megfelelt. A követelmény szintjének meghatározása a tanfolyam vezetőinek és a meghívott vizsgáztatók értékelése alapján történik.

A képzés sikeres teljesítésének feltétele az órák legalább 90%-án való részvétel, valamint az időszaki feladatok 75%-ának teljesítése.

A tanfolyamot sikeresen teljesítők bekerülnek a Magyar Nemzeti Filmalap gyakornoki programjába.