Ősszel újra elindul MOME ID – Digital Product Designer tanfolyamunk!

Idén szeptemberben ismét elindul a MOME Open zászlóshajójának számító 19. MOME ID képzés, amely 12 hete alatt a résztvevő hallgatók nulláról indulva tervezhetnek applikációkat egy-egy olyan problémára reflektálva, ami mindennapi életünk szerves része. 

Így született meg többek között a lakótársi együttélést megkönnyítő “roomly”, a zenésztársat kereső “Let’s JAM!”, illetve az útitársat kereső és biztosító “JourneyJoin” alkalmazás.


roomly applikáció terv

Az alkalmazás tervezése során a csapat egy egyszerű, de mégis sok feszültséget okozó problémára kereste a választ: hogyan lehet a legegyszerűbben felosztani a házimunkát lakótársak között? Az alkalmazás ezt a problémát úgy oldja meg, hogy egy algoritmus sorsolja ki, hogy kinek milyen feladatot kell elvégeznie. A lakók csak az újbóli sorsolási időintervallumát tudják meghatározni, a feladatokat nem. A különböző akciókártyákkal játékos módon el is cserélhetjük a feladatokat, ezzel megtréfálva a lakótársakat, akárcsak egy társasjátékban. Ezáltal a feszültség is csökkenhet a lakóközösségben, hiszen mindenért az alkalmazás felel.

 

Let’s JAM! applikáció terv

A “Let’s JAM!” egy zenésztársat kereső alkalmazás, amelynek célja egy, a közelünkben lévő, adott időintervallumban elérhető és adott hangszeren játszó zenész megtalálása a leghatékonyabban és a legrövidebb idő alatt. Az alkalmazást akár zenész-tindernek is lehet nevezni, hiszen több kritérium beállításával kereshetünk magunk mellé társat a jammeléshez. A keresésben fontos szerepet játszik a demo dalok, zenés videók feltöltése, hiszen ez alapján választhatjuk ki, a számunkra legmegfelelőbb zenésztársat.

 

JourneyJoin applikáció terv

Az alkalmazás egy, a nagyvárosi élet egyik jelentős problémájára kereste a választ: hogyan legyen kevésbé félelmetes a hazaút éjszaka? Hogyan érezzük magunkat még inkább biztonságban hazafele? A csapat ezt a problémát egy útitárs kereső alkalmazás megtervezésével oldotta meg, amelyben a hazainduló személy kiválaszthatja úticélját, illetve útvonalát, közzéteheti ezt hirdetés formájában, illetve ez alapján csatlakozhat egy felhasználóhoz, aki ugyanazon útvonalon megy haza. 


Kedvet kaptál a képzéshez? Ne késlekedj, már csak limitált számú szabad hely maradt! 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Szeptember 1.

Kezdés: Szeptember 12.

További információk és jelentkezés ☞ https://open.mome.hu/momeid/

A szeptemberi tanfolyam órarendje már elérhető a honlapon!

közzétéve: 2023. 08. 10.