A “Magyarázat mindenre” c. film díjat nyert a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon

Reisz Gábor “Magyarázat mindenre” című, harmadik játékfilmje nyerte el a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orrizonti (Horizontok) nevű szekciójának fődíját! A film készítésében Music Video tanfolyamunk két oktatója is közreműködött: Tasnádi Zsófi a production designere, illetve Becsey Kristóf az operatőre volt a produkciónak. A díjnyertes játékfilm október 5-től tekinthető meg a magyar mozikban.

Tasnádi Zsófi, látványtervező, art director, a MOME-n tervezőgrafikusként majd az SZFE látványtervező szakán végzett. Főleg filmes látványtervezőként dolgozik, szívesen készít reklámokat, de leginkább videoklipeket, mert az art direction mozgástere itt a legszélesebb. Mesterdiplomája megszerzése óta a filmszakmában olyan filmeken dolgozott, mint a Rossz Versek (r: Reisz Gábor, 2018), és a lebilincselő látványvilágáért méltatott, Cannes-ban versenyzett Jupiter Holdja (r: Mundruczó Kornél, 2017). Zsófit 2019-ben beválogatták a Berlinale Talents programjába, amelyben a világ legígéretesebb fiatal filmesei vehetnek részt. Klipkészítőként Horváth Viktor állandó alkotótárs.

Becsey Kristóf, operatőr, Színház és Filmművészeti Egyetemen végzett operatőr szakon. Első videoklipjét operatőrként egy évtizede forgatta. Az azóta eltelt években nagyon széles spektrumot járt be: játékfilm (legutóbb a Rossz Versek), dokumentumfilm, táncfilm, reklámfilm, fashion video és számos videoklip sorakozik filmográfiájában. Utóbbiak között sok megtekintéses hip-hop videóktól kis rock zenekarokig mindenfélét találunk. Kristófot a videoklipekben az foglalkoztatja, hogy a mozgókép az első kockától az utolsóig erős hangulati töltöttséggel működjön, és a zenével karöltve képes legyen folyamatosan fenntartani az érdeklődést. A legizgalmasabb pedig az, amikor ez az ív még az adott videó keretein is túlmutat és az előadó teljes univerzumot hoz létre mozgóképes megnyilvánulása által.

A díjnyertes oktatókkal október 3-án találkozhattok, Music Video tanfolyamunkon! Tanulj nálunk a szakma elismert képviselőitől!


A képzésre még nyitott a jelentkezés ☞ https://open.mome.hu/musicvideo/

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Szeptember 22.
Kezdés: Október 3.

 

közzétéve: 2023. 09. 13.