Ismerd meg Production Design – Filmes látványtervezői alapismeretek képzésünk oktatóit!

A MOME Open legfrissebb filmes képzésén – Production Design alapozó tanfolyam  – Filmes látványtervezői alapismeretek – a filmes látványtervezés elméletével és gyakorlatával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A játékfilmes látványtervezői munka módszereit és az Art Department munkaköreinek működését a tanfolyam nemzetközi szinten jegyzett, aktív szakemberei mutatják be. Tarts velünk, és ismerd meg oktatóinkat közelebbről!


A tanfolyam vezetői, Turcsány Villő  és Lódi Csaba évtizedes produkciós tapasztalattal rendelkeznek a filmes látványvilágok megálmodása és megteremtése terén.

Lódi Csaba: IMDB | Filmográfia | További referenciák

Lódi Csaba látványtervező, supervising art director, a tanfolyam szakmai vezetője, a MOME – korábban Magyar Iparművészeti Főiskola – építőművészet szakán szerzett diplomája után nyolc évig New Yorkban élt és dolgozott, ahol többek között Eva Zeisel, magyar származású formatervező és tárgyalkotó stúdiójában működött közre, illetve itt végezte első élőszereplős játékfilmes art direktori munkáját is. 

Az utóbbi években a Midsommar (Fehér éjszakák) supervising art directora és a Dűne standby art directora volt, valamint a Hero Squared – Sony Pictures, a Pioneer Productions és a Proton Cinema közreműködésével készült nemzetközi nagy- és kisjátékfilmek, reklámok látványtervezőjeként vagy supervising art directoraként dolgozik.

Turcsány Villő: IMDBFilmográfia | LinkedIn

Turcsány Villő,  jelenleg a MOME Doktori Iskolájának  doktorjelöltje ((Multimédia művészet DLA), egyetemi oktatói gyakorlata 2017. évtől datálható, művészeti supervisor, art director, a tanfolyam szakmai vezetője. Autonóm tervezői munkái mellett a játékfilmiparban utóbb művészeti supervisorként, art direktorként, ’art department advisor’-ként működött együtt nemzetközi nagyjátékfilmekkel. 

Az utóbbi tizennyolc év során olyan vezető produkciós irodákkal állt munkakapcsolatban, mint a Mid Atlantic Films, a Proton Cinema, a Hero Squared, a Filmteam, a Laokoon Productions, és a The Royal Budapest Film Co.

Lódi Csaba látványtervezővel alapított ‘Lollart’ cégükkel korábban többek között a kanadai Big Motion Pictures és Filmlance International AB produkciós irodákkal szerződtek.

Szabolcs János: IMDb  | LinkedIn

Szabolcs János díszlet- és látványtervező filmes szakmai karrierjét 1996-ban kezdte az akkori MAFILM-ben. 2000-től freelance production designer-ként dolgozik. Számos nemzetközi és hazai produkció (Játékfilm, TV sorozatok, rövidfilmek, reklámfilmek) production design munkálataiban működött közre, amelyek nemzetközi és hazai díjazásban részesültek (Emmy Award Nomination, Bronz Lion in Cannes).

 

Erdély Janka: IMDb | LinkedIn

Erdély Janka art director, látványtervező 2013-ban kezdett el játékfilmekkel együtt működni, számos nemzetközi produkciót követett végig Budapesten, Londonban és Máltán is az Art Department különböző pozícióiban. Filmes díszlettervező szakon végzett Londonban, a University of Arts London – Set Design for Screen szakán 2017-ben. Olyan nagysikerű játékfilmek és sorozatok készítésében működött közre, mint a Darkest Hour a Dűne II. vagy a Fleabag. 

Kovács Claudia: IMDb | LinkedIn

Kovács Claudia operatőr 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőrművész MA szakán Enyedi Ildikó és Máthé Tibor tanítványaként. Az egyetem után, 2015 és 2016 között, a Tel Aviv University posztgraduális képzésén kezdett el dolgozni első játékfilmjén. Résztvevője volt a Fred Kelemen által vezetett Sarajevo Talents Cinematography Masterclass-nak, illetve elvégezte a MOME VFX kurzusát. 2022-ben megszerezte diplomáját az ELTE-BTK filmtörténész szakon is.

2014-ben Nemes-Jeles László Oscar nyertes Saul fia című nagyjátékfilmjében a próbák kameraoperatőreként jegyzik. Az utóbbi években több nemzetközi filmben is dolgozott, így például a Royal Ballet Romeo and Juliet-je, Ari Aster Midsommar című horrorfilmje, vagy a Disney Moon Knight-ja, és a 2022-ben forgott Fallen című sci-fi sorozatokban. Specialitása a víz alatti felvételek készítése. Dokumentumfilm operatőrként többek között a 2019-ben Szabó Réka rendezésében készült, A létezés eufóriája című díjnyertes játékfilm képi világáért felelt.

 

Gorka-Focht Máté: LinkedIn 

Gorka-Focht Máté a MOME doktorandusza, oktatója az ELTE szabadbölcsészet szakán, filmtudomány szakirányon végezte alapszakos (BA) tanulmányait, majd a MOMÉ-n szerzett MA diplomát design- és művészetmenedzsment szakon. 2018-tól a MOME Doktori Iskolájának hallgatója, kutatási területe a filmmarketing és a filmkommunikáció módszertana.

Bathó Zoltán: Weboldal | LinkedIn

Bathó Zoltán XR Producer nemzetközileg is elismert, elsősorban real-time technológiával készülő kiterjesztett valóság (AR), virtuális valóság (VR) és CG animációs filmek digitális producere. Jelenleg a DIGIC csoport real-time részlegének (DIGIC Studios) üzletfejlesztője, producere, a Virtuális Produkciók magyarországi elterjesztésének egyik vezető szakértője.

 

Déri Miklós: IMDb | LinkedIn 

Déri Miklós senior 3D Generalist és concept artist, 15 éves tapasztalattal rendelkezik a különböző audiovizuális iparágakban. Concept designerként többek között a Halo, a Shadow & Bone és a Dűne filmeken is dolgozott. 2020 óta a Digic Pictures real-time csapatában (Digic Studios) Senior 3D Generalist.

Vincze Zsuzsanna: LinkedIn

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem filmszakmai munkatársa, projektvezető, jogász, filmes szakíró, kreatív producer, a tanfolyam projektmenedzsere.Tanulmányait az ELTE jogi karán, az ELTE mozgókép- és médiakultúra, valamint filmtudomány MA szakán végezte. Számos audiovizuális alkotás, filmszakmai kiadvány és rendezvény létrehozásán dolgozott, producerként, kreatív alkotóként, szerkesztőként, szakértőként.

Valamint Erdély Mátyás: IMDB, mint meghívott előadó vesz részt a kurzus oktatásában.


Production Design alapozó tanfolyam – Filmes látványtervezői alapismeretek

Tudj meg többet a képzésről ☞ Production Design alapozó tanfolyam
Jelentkezés ☞ ITT

közzétéve: 2023. 04. 03.