Indul az első forgatókönyvíró képzés Köbli Norberttel

Köbli Norbert, Balázs Béla-díjas és háromszoros Magyar Filmdíjas forgatókönyvíró először osztja meg egy 10 hetes tanfolyam formájában, mindazt a tudást, amit eddigi pályafutása során összegyűjtött.

Köbli Norbert számára a forgatókönyvírás a filmek szeretetéből indult, majd hobbiként több, mint 10 évig írt a fióknak. Dolgozott filmkritikusként, majd filmforgalmazóként is, de 2007-ben teljesen a forgatókönyvírás felé fordult. Azóta olyan szakmailag elismert alkotássokkal gazdagította a magyar filmipart, mint az Örök tél, a Félvilág, A vizsga, Apró mesék, A berni követ, vagy a Trezor. Karrierje hatalmas ívet írt le, A vizsga, a Szabadság – Különjárat, vagy A berni követ több tucat nemzetközi díjat hozott el neki, köztük a chicagói filmfesztivál Arany Hugó-díját és az alaszkai filmfesztivál fődíját.

forrás: mafab.hu / port.hu

Korábban több egyetemen – köztük idén tavasszal a MOME-n is – vendéglőadóként ismerhették meg a diákok a munkásságát, azonban ez az első olyan alkalom, amikor tudását több hónapon keresztül, tanfolyami formában adja majd át a résztvevőknek.

„Fel szeretném készíteni a résztvevőket, hogy mi vár rájuk, ha komolyan veszik ezt a szakmát. Ha elvégzik ezt a tanfolyamot, elkezdenek forgatókönyvet írni, és kilépnek a filmes piacra, akkor milyen világ fogadja majd őket. Abban is segít majd ez a képzés, hogy eldöntsék, egyáltalán nekik való-e az írás, mint hivatás.”

Köbli Norbert a tanfolyamon nem csupán a dramaturgia és a forgatókönyvírás elméleti ismereteit adja majd át, hanem mindezt egy olyan perspektívába helyezi, amely az eddigi tapasztalatait és művészetét összegzi. A 10 hetes forgatókönyvíró képzés során a történetmesélés hagyományainak megismerése (storytelling), drámaelmélet, drámatörténet, film- és forgatókönyv elemzés és jelenet írás vezeti majd a résztvevőket, hogy az első ötlettől eljuthassanak a kész forgatókönyvig.

Jelentkezés és további információ a képzés weboldalán.
Részletfizetésre is lehetőséget biztosítunk!

közzétéve: 2022. 03. 14.