Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel

tanfolyam

Az Írj forgatókönyvet! Köbli Norbert második képzése a MOME-n, amely nemcsak nappali tagozatos hallgatóknak érhető el, hanem mindenkinek, aki érdeklődik a storytelling és a filmírás iránt.

A háromszoros Magyar Filmdíjas, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró saját filmjeinek és forgatókönyveinek összehasonlító elemzésével, Arisztotelész, Syd Field, Egri Lajos, McKee és mások elméleti munkásságának bemutatásával, neves vendégek bevonásával fogja megtanítani neked a storytelling, a dramaturgia, a forgatókönyvírás alapjait, miközben saját, izgalmas munkamódszerébe is bepillantást enged.

Nyolc héten át, játékos feladatokon keresztül, az általad hozott projektre szabva tanulhatod meg, hogyan meséld el hatásosan a történetedet.

Ár és férőhely

315.000 Ft + ÁFA (27%)

bruttó 400.050 Ft

Részletfizetésre van lehetőség!
JELENTKEZÉS ÉRDEKLŐDÖM

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 16.
Kezdés: 2022. október 8.

Mit fogsz tanulni?

Szeretsz írni? Szereted a filmeket? Az Írj forgatókönyvet! tanfolyamon Köbli Norberttől, az ország legismertebb forgatókönyvírójától sajátíthatod el a filmírás fortélyait. A jó filmhez jó forgatókönyv kell, a jó forgatókönyvhöz pedig egy jó történet.

Nyolchetes közös utazásunk a történetmesélés (storytelling) sokezeréves belső törvényszerűségeinek feltárásával veszi kezdetét (Arisztotelész, Joseph Campbell, Christopher Vogler), aztán tanulunk egy kis drámatörténetet, drámaelméletet Lessingtől és Egri Lajostól, hogy aztán megérkezzünk a XX. század végére, a forgatókönyvírás birodalmába. Syd Field, Robert McKee, Linda Seger, Blake Snyder és sok más kitűnő író lesz segítségünkre, hogy az első ötlettől eljussunk a kész forgatókönyvig.

Filmeket nézünk, forgatókönyveket elemzünk, jeleneteket írunk - 50 órán át személyesen Köbli Norberttel. Váltsd valóra az álmodat, jelentkezz, és írd meg a saját filmedet!

A cél az, hogy a tanfolyam végére képes legyél megírni a saját filmedet.

Tematika

Elmélet:
Történet, cselekmény, forgatókönyv, karakter, konfliktus, cél, tét, szerkezet, jelenet. Ezek lesznek az elméleti oktatás kulcsszavai.

Gyakorlat:
A pitch-napokon veled és az általad hozott filmötlettel személy szerint is foglalkozunk. Megtanulunk frappánsan fogalmazni írásban - és szóban is (pitch).

Elemzés:
Közösen filmet nézünk, forgatókönyvet olvasunk, aztán kielemezzük őket.

Beszélgetés:
A meghívott vendégekkel (lesz köztük rendező, producer, operatőr) arról beszélgetünk, milyen a jó forgatókönyv, milyen a jó író.

A tanfolyam zárásaként a tanultak alapján egy 4 oldalas szinopszis írása (a korábbi szinopszis javítása) és ennek szóbeli pitchelése.

Időpontok, órarend

8 hét, szombatonként 9:00-től 15:00-ig.

ÓRAREND

Helyszín:

MOME Campus
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Oktató

 • Köbli Norbert

  Köbli Norbert

  forgatókönyvíró

  Háromszoros Magyar Filmdíjas, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, érdemes művész, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének alapító elnöke, akit a Félvilág és az Örök tél forgatókönyvéért is Golden Reel-díjjal jutalmaztak Kaliforniában. Tizenötéves pályafutása során írt játékfilmet (A vizsga, Blokád, Apró mesék), tévéfilmet (Trezor, A berni követ, Szürke senkik), tévésorozatot (Apatigris, Válótársak, A tanár), dokumentumfilmet (Katinka) kisfilmet (Couch Surf), sőt reklámfilmet is. Legfrissebb munkái A játszma és a Blokád című játékfilmek.. Az Írj forgatókönyvet! képzést hosszú évek gondos tervezőmunkája után most azért indítja útjára, hogy tudását átadja a hozzá hasonló grafománoknak és filmőrülteknek, így segítve egy új írógeneráció színrelépését.

Mi a feltétele a jelentkezésnek?

 1. a jelentkezési lap kitöltése
 2. a jelentkező önéletrajza (CV), illetve
 3. ha küldesz szinopszist*, akkor azzal külön is fogunk foglalkozni; így a képzés számodra személyre szabottabb lesz. De ha (még) nincs szinopszisod, csak ülnél és figyelnél, részünkről az is oké.
JELENTKEZÉS

* a történet összefoglalása

Neked szól, ha

 • kezdő vagy, és életed első forgatókönyvíró-képzését keresed
 • már nem vagy kezdő, de érdekel Köbli módszere
 • írni ugyan nem akarsz, de szeretnél megtanulni forgatókönyvet olvasni és elemezni
 • filmet írni ugyan nem akarsz, de szeretnél megtanulni hatásosan történetet mesélni

Nem neked szól, ha

 • utálsz írni
 • hidegen hagynak a filmek
 • szombaton inkább egész nap ágyban és pizsamában maradnál