Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel

JELENTKEZÉS

Az Írj forgatókönyvet! Köbli Norbert tanfolyama a MOME-n, amely nemcsak nappali tagozatos hallgatóknak érhető el, hanem mindenkinek, aki érdeklődik a storytelling és a filmírás iránt.

A háromszoros Magyar Filmdíjas, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró saját filmjeinek és forgatókönyveinek összehasonlító elemzésével, Arisztotelész, Syd Field, Egri Lajos, Robert McKee és mások elméleti munkásságának bemutatásával, neves vendégek bevonásával fogja megtanítani neked a storytelling, a dramaturgia, a forgatókönyvírás alapjait, miközben saját, izgalmas munkamódszerébe is bepillantást enged.

Nyolc héten át, játékos feladatokon keresztül, az általad hozott projektre szabva tanulhatod meg, hogyan meséld el hatásosan a történetedet.

Ár / Jelentkezés

400.000 Ft + ÁFA

Részletfizetésre van lehetőség!
JELENTKEZÉS

Indulás: 2023. 09. 02.
Jelentkezési határidő: 2023. 08. 01.

Férőhely: 20 fő

Mit fogsz tanulni?

Szeretsz írni? Szereted a filmeket? Az Írj forgatókönyvet! tanfolyamon Köbli Norberttől, az ország legismertebb forgatókönyvírójától sajátíthatod el a filmírás fortélyait. A jó filmhez jó forgatókönyv kell, a jó forgatókönyvhöz pedig egy jó történet.

Nyolchetes közös utazásunk a történetmesélés (storytelling) sokezeréves belső törvényszerűségeinek feltárásával veszi kezdetét (Arisztotelész, Joseph Campbell, Christopher Vogler), aztán tanulunk egy kis drámatörténetet, drámaelméletet Lessingtől és Egri Lajostól, hogy aztán megérkezzünk a XX. század végére, a forgatókönyvírás birodalmába. Syd Field, Robert McKee, Linda Seger, Blake Snyder és sok más kitűnő író lesz segítségünkre, hogy az első ötlettől eljussunk a kész forgatókönyvig.

Filmeket nézünk, forgatókönyveket elemzünk, jeleneteket írunk - 50 órán át személyesen Köbli Norberttel. Az a cél, hogy a tanfolyam végére megírd a forgatókönyved első 15 oldalát - vagy akár egy egész kisfilmet.

Váltsd valóra az álmodat, jelentkezz, és írd meg a saját filmedet!

Neked szól

 • ha kezdő vagy, és életed első forgatókönyvíró-képzését keresed
 • ha már nem vagy kezdő, de úgy érzed, van még mit tanulnod
 • ha szeretnél megtanulni hatásosan történetet mesélni

Nem neked szól

 • ha nem szereted a filmeket
 • ha szombaton inkább egész nap ágyban és pizsamában maradnál

Tematika

Nyolc héten át, játékos feladatokon keresztül, az általad hozott projektre szabva tanulhatod meg, hogyan meséld el hatásosan a történetedet.

Elmélet:
Történet, cselekmény, forgatókönyv, karakter, konfliktus, cél, tét, szerkezet, jelenet, párbeszéd. Ezek lesznek az elméleti oktatás kulcsszavai.

Gyakorlat:
Veled és az általad hozott filmötlettel személy szerint is foglalkozunk. Megtanulunk jelenetet írni és a jeleneteket a leghatásosabb stratégiai sorba szerkeszteni.

Elemzés:
Közösen filmet nézünk, forgatókönyvet olvasunk, aztán kielemezzük őket.

Feladat:
A tanfolyam végére meg kell írnod a fejedben létező film első 15 oldalát - vagy ha úgy döntesz - egy 15 oldalas kisfilmet.

Időpontok, órarend

8 hét, szombatonként 9:00-től 15:00-ig.

ÓRAREND

Helyszín:

MOME Campus
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Oktató

 • Köbli Norbert

  Köbli Norbert

  forgatókönyvíró

  Háromszoros Magyar Filmdíjas, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, érdemes művész, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének alapító elnöke, akit a Félvilág és az Örök tél forgatókönyvéért is Golden Reel-díjjal jutalmaztak Kaliforniában. Tizenötéves pályafutása során írt játékfilmet (A vizsga, Blokád, Apró mesék), tévéfilmet (Trezor, A berni követ, Szürke senkik), tévésorozatot (Apatigris, Válótársak, A tanár), dokumentumfilmet (Katinka) kisfilmet (Couch Surf), sőt reklámfilmet is. Legfrissebb munkái A játszma és a Blokád című játékfilmek. Az Írj forgatókönyvet! képzést hosszú évek gondos tervezőmunkája után most azért indítja útjára, hogy tudását átadja a hozzá hasonló grafománoknak és filmőrülteknek, így segítve egy új írógeneráció színrelépését.

A jelentkezés feltételei

 1. a jelentkezési lap kitöltése
 2. a jelentkező önéletrajza (CV), illetve
 3. a filmed nyitójelenete. Ne ijedj meg a feladattól, egyszerűen képzeld magad elé a filmedet, mintha a moziban vagy a Netflixen néznéd, és írd le képről képre, párbeszédről párbeszédre, amit látsz. Minimum 3, maximum 5 oldalban. *
JELENTKEZÉS

* ha életedben nem láttál még forgatókönyvet, Köbli Norbert Félvilág, illetve Örök tél című kötetei segíteni fognak