Encompass – Egy applikáció, ami segít megtalálni a neked való terapeutát | MOME ID

A MOME Open „zászlóshajójaként” emlegetett MOME ID – Digital Product Designer tanfolyam okkal érdemelte ki ezt az előkelő címet. A tanfolyam több éve tartó töretlen sikerét, mi sem bizonyítja jobban, mint a korábbi résztvevők pozitív visszajelzései. Ismerd meg a tanfolyamot egy volt hallgatónk szemével!

A résztvevők minden kurzuson kisebb csapatokat alkotva dolgoznak projektjeiken. 12 hét alatt a nulláról indulva terveznek applikációt egy-egy olyan problémára reflektálva, ami mindennapi életünk szerves része. Habenyák Mirjam, a 2022 őszi MOME ID résztvevője mesélt tapasztalatairól és a tanfolyamon tervezett Encompass appról.


Milyen szakmai háttérrel érkeztél a kurzusra?
Anglisztika szakon végeztem, jelenleg Campaign Operations Coordinator szerepben dolgozom. Tehát semmi designnal kapcsolatos szakmai hátterem nem volt, amikor elkezdtem a kurzust. Elvégeztem 2021-ben egy rövid UX bootcampet, illetve 2020-ban egy webdesign kurzust, viszont nem használtam fel az ott kapott tudást a kurzusok után.

Miért jelentkeztél a tanfolyamra, és milyen elvárásokkal kezdtél neki?
Azért jelentkeztem, mert nagyon érdekel a UX, ebben szeretnék elhelyezkedni a jövőben. Azt reméltem a tanfolyam kezdete előtt, hogy a projekt, amit elvégzünk, bekerülhet a portfóliómba, illetve, hogy elegendő tudást szerzek ahhoz, hogy ezután saját projekteket is végig tudjak vinni, és bővíteni azokkal a portfóliómat.


Mit adott neked a képzés? Mi az, amit biztosan továbbviszel az itt tanultakból?
Rengeteg tudást kaptam, végre átlátom az egész design folyamatot. Illetve arra is megtanított a kurzus, hogy hogyan kell csapatban sikeresen együttműködni.

Amit továbbviszek az itt tanultakból, az az átfogó tudás arról, hogy hogyan kell felépíteni egy projektet, illetve, hogy ez nem csak egy egyenes folyamat. Rengeteg hibát követünk el, rengeteg változtatást kell végbevinni a folyamat közben, és ez nem gond, sőt, így lehet a lehető legjobb végeredményt elérni.


Mit jelent a MOME ID a szakmai előrelépés szempontjából? Milyen utóélete lett, ha a kapcsolati tőkét és szakmai támogatást nézzük?

Úgy gondolom, hogy szakmailag egy biztos alapot ad ez a képzés, amire kiválóan lehet építeni. A mentorok nagyon segítőkészek, kedvesek, és támogatóak, nem csak a képzés alatt, de utána is.

Milyen applikáción dolgoztatok a csapatoddal a tanfolyam során, bemutatnád röviden?
A mi projektünknek a célja az volt, hogy egy olyan applikációt hozzunk létre, ahol egy személy a lehető legkönnyebben megtalálja a neki megfelelő terapeutát.

Ezt azért gondoljuk egy fontos célnak, mert Magyarországon még mindig stigma van a terápia körül, ezért a legtöbb ember nem is tudja, hogy hogy, vagy hol kezdjen el terapeutát keresni. Sokan nem tudják, milyen terápiás módszerek vannak, mitől jó egy szakember, egyáltalán milyen szakemberek léteznek, és hogy nekik mire van szükségük.

Ezekre a problémákra szerettünk volna megoldást nyújtani. Ez nagy kihívást jelentett, ugyanis a pszichológia és terápia egy nagyon mély, komplex téma, ami akár több hónapig tartó kutatást is igényelhet. Ezzel tisztában voltunk, ezért az időkeretet figyelembe véve gondolkodtunk a tervünkön.

A csapatunkban mindenki más háttérrel rendelkezett, ami nagyon jól jött a projekthez. Mindenkinek különböző ötletei voltak, különböző gondolkodásmódja, és végül ezeket kellett összekovácsolni. Persze rengeteg segítséget nyújtottak ebben a mentorok is.

Úgy gondolom, hogy a kutatási eredményeket jól felhasználtuk az applikációnk egészén, viszont a téma komplexitása miatt, és a kurzus időbeli limitjei miatt néhol hipotéziseket használtunk. Összességében, az applikációnk és a kutatásunk egy jó alap lehet további kutatásokhoz, és akár egy igazi alkalmazás is létrejöhet a jövőben az ötleteink alapján.


Encompass applikáció terv

Csapattagok: Csendes Nóra, Dr. Szalay Dávid és Habenyák Mirjam: Linkedin Instagram 


Érdekel a képzés? Jelentkezz tavaszi tanfolyamunkra február 6-ig.

Tudj meg többet a MOME ID – Digital Product Designer tanfolyamról:
https://open.mome.hu/momeid/

közzétéve: 2023. 02. 01.