“A legnagyobb varázslat, hogy amit írtál, ott van a mozivásznon. Ezért éri meg csinálni!” – online webinárium Köbli Norberttel

Harmadjára indul el Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel tanfolyamunk, amely keretein belül a résztvevők az ország egyik legismertebb forgatókönyvírójától tanulhatnak a szakma rejtelmeiről. 

A képzés iránt érdeklődőknek lehetőségük volt élőben is feltenni a forgatókönyvírással, illetve a tanfolyammal kapcsolatos kérdéseiket Köbli Norbertnek, egy ingyenes online webinárium keretein belül.

A beszélgetés első felében a tanfolyam vezetője, a háromszoros Magyar Filmdíjas, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró mesélt pályafutásáról, illetve a forgatókönyvírás kihívásairól. Elmondása szerint mindig is szerette a filmeket, illetve mindig nagyon szeretett írni, ami pedig évekig hobbi volt, az később sikeres és elismert karrierré nőtte ki magát. A siker titka véleménye szerint elsősorban a kitartás, a rengeteg munka, illetve annak szeretettel és örömmel való elvégzése. 

A webinárium második felében a résztvevők élőben tehették fel kérdéseiket Köbli Norbertnek, olyan témákban, mint a karakterábrázolás, a forgatókönyvek és a filmek struktúrája és felépítése, az inspirációk, a magyar film- és forgatókönyvíró ipar, illetve a képzéssel kapcsolatban is sok kérdés érkezett. 

Ha lemaradtál, viszont érdekel a beszélgetés, visszanézheted a MOME Open hivatalos Facebook oldalán. Bármilyen kérdésed van, akár a forgatókönyvírásról, akár a tanfolyamról, felteheted e-mailben.

A képzésre való jelentkezés feltétele egy 5 oldalas nyitójelenet megírása, ez alapján lesz kiválasztva a 20 résztvevő hallgató. Ha nem láttál még forgatókönyvet, Köbli Norbert Félvilág, illetve Örök tél című kötetei segíteni fognak.

Mivel a tanfolyamra csak limitált számú hallgatót tudunk fogadni, jelentkezz minél hamarabb és biztosítsd be helyed, felvételi anyagod pedig elég a határidőig elküldened.


Tudj meg többet a tanfolyamról ☞ https://open.mome.hu/kobli-norbert/
Jelentkezési határidő: Augusztus 1.
Kezdés: Szeptember 2.

közzétéve: 2023. 06. 23.