-

tervezési stratégiák nem csak designereknek

Következő indulás: 2023 tavasz

ÉRDEKLŐDÖM

A tanfolyam

“A Design Thinking (tervezői gondolkodás) az innováció felhasználó-központú megközelítése, ami a tervezői eszköztárat használja arra, hogy a felhasználói igényeket, az új technológiai lehetőségeket és az üzleti siker feltételeit egy megoldásban egyesítse.” Tim Brown, IDEO

A kreativitás, valamint a problémamegoldó és csapatmunkára való készség szinte minden szakterületen értékes kompetencia. Mindennapi életünkben folyamatosan találkozunk kisebb-nagyobb tervezési feladatokkal, akkor is ha nem a kreatív szakmában dolgozunk – például egy projekt vagy egy program megszervezésével, stratégiai célok kitűzésével vagy akár egy prezentáció összeállításával. Ezeknél a Design Thinking módszer jól alkalmazható a folyamat hatékonyabbá tételének és az innovatív végeredmény elérésének érdekében. Tanfolyamunkon a kreatív folyamat lépéseinek (feltárás, értelmezés, ötletelés, kidolgozás) és a tervezés eszközeinek (perszóna módszer, journey mapping, brainstorming, mindmapping, prototípuskészítés, tesztelés) megtanulására egy konkrét projekt megvalósításán keresztül nyílik lehetőség, de figyelmet fordítunk a tervezői kompetenciák (kooperáció, empátia, vizuális kommunikáció, kreativitás stb.) célzott fejlesztésére is.

Kinek szól?

A Design Thinking egy olyan módszertan, ami a hatékony munkavégzésben ugyanúgy segíthet, mint a hétköznapi életben felmerülő problémák megoldásában. A tanfolyamon tanult technikák biztosan hasznodra válnak majd, legyél akár kommunikációs, reklám vagy marketing szakember, vállalkozó, közép- vagy felsővezető, projektmenedzser, társadalmi vállalkozó, civil szférában tevékenykedő, vagy pedagógus. Akkor is várunk, ha jelenleg még nincs munkád, de szeretnél később valamilyen kreatív szakmában elhelyezkedni.

Várjuk jelentkezésedet, ha az alábbi állítások közül bármelyik is igaz lehet rád:

 • Gyakran dolgozol csapatban
 • Szeretnél mindig kitűnni jó ötleteiddel
 • Valamilyen termék vagy szolgáltatás fejlesztésén, menedzselésén dolgozol
 • Szeretnéd beépíteni a felhasználó központú megközelítést (human centered design) a mindennapi munkádba
 • A munkahelyeden elvárás a kreatív problémamegoldási készség
 • Szeretnéd hatékonyabbá tenni a brainstormingokat, amikben részt veszel
 • Rendszeresen együtt kell működnöd designerekkel

Időpontok és órarend

Következő indulás: 2023 tavasz

Helyszín: MOME - 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Oktatók

 • Barna Máté

  DESIGNER / MOME

  A MOME Formatervező Tanszékén végzett 2018-ban. Tervezőként fontosnak tartja a designkutatás erejét, a komplex rendszerekben való gondolkodást, az emberközpontúságot és a csapatmunkát. Jellemzően szereti megismerni azt akinek tervez, az ő fejével gondolkodni és az ő helyzetébe képzelni magát a designfolyamat minden fázisában. A szolgáltatástervezés mellett aktívan dolgozik oktatás intézményi szervezetfejlesztési projekteken is. Ebből adódóan egyaránt otthonosan mozog az ügynökségek, nagyvállalatok, különböző oktatási intézmények és szervezetek világában. A Service Design és Design Thinking módszertanát, és azok különböző eszközeit ezeken a területeken is rendszeresen alkalmazza. Éppen futó Doktori kutatásában az említett módszertanok fejlesztésén dolgozik.

 • Csernátony Fanni

  DESIGNER / CELLUX CSOPORT

  Csernátony Fanni 2014-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakán és ugyanitt elkezdte a Doktori Iskolát, ahol tervezési módszertanok kutatásával foglalkozik. Már diákként is számos workshopon és tréningen vett részt és jó párat szervezett is. Ezeken az eseményeken megtapasztalta, hogy a jó design egyik legfontosabb feltétele a változatos összetételű csapat, ezért tervezési projektjei során mindig törekszik a kooperációra. A MOME-n oktatóként és a Cellux Csoportban trénerként egyaránt az a célja, hogy minél több emberrel megismertesse a designt, mint szellemiséget és kreatív problémamegoldási módszert.

Árak és férőhelyek

A tanfolyam ára: 235.000 Ft + ÁFA

A tanfolyamot 12 főtől indítjuk el, a résztvevők (max. 20 fő) a kitöltött jelentkezési kérdőívek alapján kerülnek kiválasztásra.