-

tervezési stratégiák nem csak designereknek

ELŐJELENTKEZÉS

A tanfolyam

“A Design Thinking (tervezői gondolkodás) az innováció felhasználó-központú megközelítése, ami a tervezői eszköztárat használja arra, hogy a felhasználói igényeket, az új technológiai lehetőségeket és az üzleti siker feltételeit egy megoldásban egyesítse.” Tim Brown, IDEO

A kreativitás, valamint a problémamegoldó és csapatmunkára való készség szinte minden szakterületen értékes kompetencia. Mindennapi életünkben folyamatosan találkozunk kisebb-nagyobb tervezési feladatokkal, akkor is ha nem a kreatív szakmában dolgozunk – például egy projekt vagy egy program megszervezésével, stratégiai célok kitűzésével vagy akár egy prezentáció összeállításával. Ezeknél a Design Thinking módszer jól alkalmazható a folyamat hatékonyabbá tételének és az innovatív végeredmény elérésének érdekében. Tanfolyamunkon a kreatív folyamat lépéseinek (feltárás, értelmezés, ötletelés, kidolgozás) és a tervezés eszközeinek (perszóna módszer, journey mapping, brainstorming, mindmapping, prototípuskészítés, tesztelés) megtanulására egy konkrét projekt megvalósításán keresztül nyílik lehetőség, de figyelmet fordítunk a tervezői kompetenciák (kooperáció, empátia, vizuális kommunikáció, kreativitás stb.) célzott fejlesztésére is.

Kinek szól?

A Design Thinking egy olyan módszertan, ami a hatékony munkavégzésben ugyanúgy segíthet, mint a hétköznapi életben felmerülő problémák megoldásában. A tanfolyamon tanult technikák biztosan hasznodra válnak majd, legyél akár kommunikációs, reklám vagy marketing szakember, vállalkozó, közép- vagy felsővezető, projektmenedzser, társadalmi vállalkozó, civil szférában tevékenykedő, vagy pedagógus. Akkor is várunk, ha jelenleg még nincs munkád, de szeretnél később valamilyen kreatív szakmában elhelyezkedni.

Várjuk jelentkezésedet, ha az alábbi állítások közül bármelyik is igaz lehet rád:

 • Gyakran dolgozol csapatban
 • Szeretnél mindig kitűnni jó ötleteiddel
 • Valamilyen termék vagy szolgáltatás fejlesztésén, menedzselésén dolgozol
 • Szeretnéd beépíteni a felhasználó központú megközelítést (human centered design) a mindennapi munkádba
 • A munkahelyeden elvárás a kreatív problémamegoldási készség
 • Szeretnéd hatékonyabbá tenni a brainstormingokat, amikben részt veszel
 • Rendszeresen együtt kell működnöd designerekkel

Időpontok és órarend

A következő tanfolyam szervezés alatt, meghirdetés és részletek később!

Helyszín: MOME - 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Oktatók

 • Pais Panni

  DESIGNER / CELLUX CSOPORT

  Pais Panni 2008-ban az ELTE Szociológia, 2012-ben pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakán végzett. Diplomamunkája, a LightMe lámpacsalád Magyar Formatervezési Díjat nyert. 2014 óta a MOME Formatervező Tanszékének oktatója, 2015-ben kezdte el a Doktori Iskolát. Egyetemi évei alatt sok nemzetközi workshopon vett részt, ami meghatározta későbbi tervezői hozzáállását: igazi rajongója lett a csapatmunkának és a multidiszciplinaritásnak, a társadalmilag felelős és fenntartható tervezés került érdeklődésének középpontjába. A 2006 óta működő Cellux Csoport alapítója, ahol komplex tervezési feladatok mellett szakmai workshopokat, tréningeket, és közösségi alkotó programokat szervez.

 • Csernátony Fanni

  DESIGNER / CELLUX CSOPORT

  Csernátony Fanni 2014-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakán és ugyanitt elkezdte a Doktori Iskolát, ahol tervezési módszertanok kutatásával foglalkozik. Már diákként is számos workshopon és tréningen vett részt és jó párat szervezett is. Ezeken az eseményeken megtapasztalta, hogy a jó design egyik legfontosabb feltétele a változatos összetételű csapat, ezért tervezési projektjei során mindig törekszik a kooperációra. A MOME-n oktatóként és a Cellux Csoportban trénerként egyaránt az a célja, hogy minél több emberrel megismertesse a designt, mint szellemiséget és kreatív problémamegoldási módszert.

Árak és férőhelyek

A tanfolyam ára: hamarosan

A tanfolyamot 12 főtől indítjuk el, a résztvevők (max. 20 fő) a kitöltött jelentkezési kérdőívek alapján kerülnek kiválasztásra.

ELŐJELENTKEZÉS