Co-Create

Design Thinking Facilitátor Képzés

A kreatív csapatmunkát három dolog teszi igazán hatékonnyá: egy változatos hátterű emberekből álló csapat, egy kreativitást segítő módszertan és egy felkészült facilitátor. Ha találkoztál már a Design Thinking módszertannal a gyakorlatban is, akkor megtapasztalhattad, hogy pár egyszerű eszköz alkalmazásával milyen eredményes lehet a közös munka.

Tanfolyamunkon megtanulhatod, hogy hogyan tudod ezeket eredményesen alkalmazni saját projektjeidben, másokat is bevonva a közös gondolkodásba és a legtöbbet kihozni a csapatodból!

Ár / Jelentkezés

Képzés díja: bruttó 495.300.-Ft

390 000 Ft + ÁFA (27%)

Jelentkezési határidő: 2024-04-22
Kezdés: 2024-05-02

*Ha személyre szabott ajánlatot szeretnél csapatodnak (min. 4 fő), kérd egyedi ajánlatunkat!

A tanfolyam elvégzése után képes leszel...

 • Önállóan megszervezni egy Design Thinking módszertanra épülő workshopot
 • Egyedül vagy facilitátor társakkal egy workshopot előkészíteni, facilitálni és dokumentálni
 • Végigkísérni egy kreatív folyamatot a brief megfogalmazásától egy működőképes koncepció kidolgozásáig
 • Kiválasztani a Design Thinking eszköztárából a feladatra legalkalmasabb módszereket
 • Hatékonyan bevonni az ötletelésbe kollégáidat, partnereidet vagy akár felhasználókat is
 • Olyan környezetet teremteni, ahol a workshopod résztvevői rá tudnak hangolódni a kreatív munkafolyamatra
 • Jó hangulatú meetingeket vezetni, amit a résztvevők is eredményesnek és hatékonynak éreznek
 • Empátiával irányítani a csapatdinamikát
 • Gyorsan reagálni problémás helyzetekre, konfliktusokra a csapaton belül

Neked szól, ha

 • Te már ismered a Design Thinking módszertant, de szeretnéd ezt a módszert alkalmazni olyan csapatokban is, ahol ez a résztvevők számára újdonság
 • Rendszeresen kell olyan projektcsapatok munkáját irányítanod, ahol a cél a kreatív problémamegoldás, termékek és szolgáltatások megtervezése, továbbfejlesztése, programszervezés vagy stratégiai tervezés
 • Szeretnéd jobban strukturálni az általad vezetett meetingeket
 • Szeretnéd vezetőként vagy projektmenedzserként a maximumot kihozni saját csapatodból
 • Szeretnél bevonni sokféle szereplőt a kutatási és tervezési folyamatokba

Nem neked szól, ha

 • Még soha nem vettél részt Design Thinking vagy Service Design képzésen vagy ezzel a módszertannal vezetett projektben
 • Nem tudod pontosan, hogy mit jelentenek a következő szavak: Design Research, Stakeholder Map, Insight, How Might We kérdés, Perszóna módszer, User Journey Map, Prototyping

Program

A hat képzési nap során a résztvevők előadásokat hallhatnak a facilitálási technikákról és gyakorlatokon keresztül fejleszthetik az eredményes facilitáláshoz szükséges készségeiket, bővíthetik eszköztárukat és kipróbálhatják magukat különböző workshop szituációkban. A megszerzett ismeretek alapján az oktatók segítségével összeállítanak egy workshop programot szabadon választható témában.

A képzésben való részvételt elismerő oklevél megszerzésének feltétele, hogy az utolsó képzési naptól számított egy hónapon belül ezt a workshopot meg kell tartani és részletesen dokumentálni azt. A záró alkalomra májusban kerül sor, ahol a dokumentációkat közösen értékeljük és a gyakorlati tapasztalatokra reflektálunk.

Órarend

Ütemezés:
6 nap – csütörtök-péntek-szombat
10:00-16:00
+ 1 zárónap

Helyszín:
MOME CAMPUS
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Órarend

A képzési modulok egymásra épülnek, ezért fontos, hogy minden alkalommal végig jelen tudj lenni!

Rólunk mondták

 • "A MOME egy nagyon inspiráló, kreatív színtere a képzéseknek, a résztvevők mindig nagyon szeretik azt, hogy itt lehetnek a Campuson, megismerkedhetnek az itteni élettel, találkoznak az itt dolgozókkal és hallgatókkal."

  Barna Máté

  oktató, Design Thinking, Co-create és Service Design alapozó tanfolyamok

 • "Nagyon jó íve volt az egész tanfolyamnak, logikus volt a felépítés, minden információt és támogatást megkaptam, amire szükségem volt."

  Co-Create

  résztvevő

 • "Nagyon tetszett a légkör, a tanfolyam felépítése és hogy megfelelő volt a gyakorlat és az elmélet aránya. Nagyon sok inspirációt, és kontaktot viszek magammal."

  Co-Create

  résztvevő

A tanfolyam vezetői 2011 óta tartanak tervezői workshopokat különböző közegekben. A MOME OPEN Design Thinking és Service Design Basic tanfolyamok vezetése mellett az egyetemen oktatóként, a Cellux Csoportban pedig trénerként és facilitátorként sokféle csapatot mentorálnak, vezetnek és segítenek abban, hogy azok minél innovatívabb eredményekre jussanak. Az innovációs módszertanok kutatásán és oktatásán kívül számos egyéb képzésen (improvizáció, coaching, soft-skill trénerképzés, pszichodráma, táncterápia, kooperatív pedagógia, stb.) szereztek tudást és tapasztalatot arról, hogy hogyan lehet a csapatokat megfelelően vezetni és milyen gyakorlatokkal lehet segíteni a résztvevőket a kreatív gondolkodásban és a hatékony kooperációban.