Új gondolkodásmód válságos időkre: Design Thinking és Innováció

Mire taníthat egy nyuszi és egy teknősbéka két külön csónakban evezve? Lehet, hogy a fejbiccentés váltja fel a kézfogást? És vajon közveszélyesnek számítok, ha hangosan köhögök egy nyilvános térben?

Az elmúlt év alapjaiban átformálta az életünk legjelentősebb területeit: megkérdőjeleződött a fizikai és lelki biztonságunkba vetett hitünk, megváltoztak az élethelyzeteink a magánélet és a munka területén is, és olyan szituációkban kellett felkészületlenül helyt állnunk, amiben korábban nem csupán nekünk nem volt még tapasztalatunk, de senki másnak sem. Ilyenkor felerősödik az olyan módszerek jelentősége, mint a design thinking, ami a gondolkodás formálásában, a tervezésben, újratervezésben, értékelésben, az új helyzetekhez való adaptálódásban segítheti a cégeket és munkavállalókat. 

Az Open Office podcast 13. adásában Kertész Judittal és Ferenczi Bálinttal beszélgetett Paukovics Gábor. Judit a Frontira társalapítója és tanácsadójaként, Bálint a Mito UX csapatának vezetőjeként évek óta dolgozik a design thinking, service design valamint digitális innováció területén. Ezeken kívül mindketten a MOME OPEN SxD Expert tanfolyamának vezetői. 

A beszélgetés témái között hallhattok arról, hogy miért fontos, hogy a munkatársakat is megkérdezzük az igényeikről a home office vs. irodai munka kérdésében, mennyire reagálnak gyorsan a cégek a kialakult szituációra, vagy hogy pontosan mivel foglalkozik egy stratégiai innovációs stúdió és miként lehet a problémák gyökeréig ásni a design thinking alkalmazásával. 

Ha mindezek alapján úgy érzed, hogy szívesen a téma mélyére ásnál, akkor ajánljuk a sorozat többi epizódját is, vagy hogy keresd fel az SxD Expert honlapját!

A Kinnarps Hungary podasctját ITT hallagathatod meg.

közzétéve: 2021. 07. 29.