Gyakran ismételt kérdések

1. HOGYAN KAPCSOLÓDUNK A MOHOLY-NAGY MŰVÉSZETI EGYETEMHEZ? KIK TARTJÁK A TANFOLYAMOKAT?
Az egyetemhez szorosan kapcsolódó intézmény vagyunk, a képzéseken MOME-s oktatókkal,  alumnikkal vagy a MOME szellemiségében oktató piaci szakemberekkel lesz lehetőséged találkozni, és a legtöbb képzésünk az egyetem új campusán valósul meg.

2. TANFOLYAM VAGY EGYETEMI KÉPZÉS? MELYIKET VÁLASSZAM?
Ha célirányosan a design egy területével szeretnél foglalkozni (pl. formatervezés, grafika, fotó), és olyan képzést keresel, ahol évek alatt egyre magasabb szintre fejlesztheted tudásodat, esetleg szeretnél később MA vagy doktori fokozatot is szerezni, akkor inkább az egyetemi képzésben gondolkozz!
Ha a design egy határterülete érdekel, vagy olyan új, kísérleti terület, amit esetleg még nem lehet graduális képzésként tanulni (UX-UI design,  smart textiles), vagy  pályamódosításon gondolkozol, de nem tudsz munka mellett egy több éves képzést elvégezni, akkor nézd végig képzéseinket!
Fontos tudni, hogy ha felnőttképzési tanfolyamra jelentkezel, friss, naprakész tudást kaphatsz, de nem válsz egyetemistává! Nem biztosítunk diákigazolványt, és a képzés végén nem kapsz képesítést, diplomát.

3. MIKOR INDULNAK A TANFOLYAMOK?
A tanfolyamok eltérő időpontokban indulnak, de többnyire az őszi és a tavaszi időszakokban startolnak el. Érdemes már augusztusban és decemberben figyelni oldalunkat, mivel a jelentkezést nem lehet az utolsó pillanatra hagyni, és sok tanfolyamunkra nagy a túljelentkezés. Ha naprakész szeretnél lenni, kövesd a MOME Open Facebook és Instagram oldalát valamint figyeld a honlapunkat!

4. MILYEN A KÉPZÉSEK IDŐBEOSZTÁSA?
Időtartamukat tekintve a néhány napos intenzív képzéstől a hosszú, több hónapon átívelő tanfolyamig elég széles a skála, de a pontos ütemezést minden esetben adott tanfolyam honlapján találod. A legtöbb esetben hétköznap esténként és hétvégenként tartunk órákat, de minden tanfolyami oldalon megtalálod az órarendet, ami segít, hogy pontosan mely napok mely idősávjait kell szabaddá tenned.

5. MILYEN DOKUMENTUMOT KAPOK A TANFOLYAM ELVÉGZÉSÉRŐL? MILYEN KÉPESÍTÉST SZERZEK?
A képzés sikeres teljesítésekor egy tanúsítványt állítunk ki számodra, de ez önmagában konkrét munkakörre nem jogosít fel. Nem diploma, és részszakmának, vagy szakmai képzésnek sem minősül, viszont a visszajelzések alapján egy állásintejún komoly előnyt jelent a MOME-n szerzett tudás.