Ismét elindul Soft Interfaces – Textile & Technology képzésünk!

Két év szünet után ismét elindul Soft Interfaces – Textile and technology tanfolyamunk, amely keretében a résztvevők elméleti előadásokon és gyakorlati műhelymunkán keresztül ismerhetik meg és sajátíthatják el a kiterjesztett anyagokhoz, tech textilekhez és ‘soft interface’-ekhez szükséges alapvető fogalmakat, technikákat és módszereket, egyesítve a művészeti látásmódot a technológia lehetőségeivel.

A tanfolyam alkalmat ad az elméleti órákon megszerzett tudás és inspiráció szintetizálására és gyakorlati lehetőséget teremt, hogy a résztvevők első kézből szerezzenek tapasztalatokat az innovatív anyaghasználat, a és az új anyagok tervezésben való alkalmazása terén. A tanfolyam végére egy ún. ‘Swatchbook’, azaz mintakönyv elkészítése, amely tartalmazza a különböző órák tematikáján alapuló fizikai mintadarabokat egészen a koncepciótól a különböző textiltechnikákkal készített végleges textilmintákig.

A képzést a szakmában aktívan tevékenykedő, világhírű kutatók vezetik, akik olyan neves márkákkal működtek együtt, mint a Nike és a Dior.

Kárpáti Judit Eszter, DLA, interdiszciplináris textilművész, a MOME Innovációs Központ Anyagkutatás Hub posztdoktori kutatója. Doktori fokozatát 2019-ben szerezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA Iparművészet szakán. Kutatásalapú alkotási folyamataiban a művészet és a tudomány integrációját, az innovatív anyagtervezés és a kortárs digitális technológiák interszekcióit vizsgálja. 2017-től a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME Open felnőttképzési programjában oktat. Pre- és posztdoktori kutatásaiért 2016-ban és 2021-ben Magyar Eötvös Állami Ösztöndíjat kapott. Munkáját többek között a Japan Media Arts Festival-on és a rangos Techtextile-en díjazták. Az EJTECH művészeti stúdió alapítója.

Esteban de la Torre, multidiszciplináris média- és hangművész, a MOME Innovációs Központ Anyagkutatás Hub kutatója, ahol kutatómunkájába az ember és anyag közötti kölcsönhatásra, valamint a multiszenzoros élményekre összpontosít, amelyek kiterjesztik a felhasználó érzékelését, és túlmutatnak a konvencionális interfész tervezésen. Munkáit számos művészeti galériában, múzeumban és fesztiválon mutatták be, többek között a European Media Arts Festival-on, a Holon Design Museum-ban, a Smithsonian Hirshhorn-ban, a Ludwig Múzeumban. Emellett különböző együttműködésekben, felkérésekben vesz részt, többek között olyan film produkciókban, mint a Blade Runner 2049, Dune:Part Two vagy olyan luxusmárkákkal, mint a Dior. Az EJTECH művészeti stúdió alapítója.

Az oktatók legújabb kiállítása még megtekinthető a Magyar Zene Házában! A “Dung Dkar Cloak” újmédia installáció különleges élményt kínál a kiállításra érkezőknek, a jacquard szövött textileket megérintve a látogatók különböző, valós idejű hangkompozíciókat, zenei improvizációkat alkothatnak, ezáltal egyszerre válik a közönségből hallgató és előadó.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készült az installáció, ha szeretsz kísérletezni és érdeklődsz a jövő anyagai, a kiterjesztett textilek, alternatív interfészek, tech textilek, viselhető technológiák iránt, várunk októberben induló tanfolyamunkra!

Fotók: Biró Dávid & Bilak Krisztina


További információk és jelentkezés ☞ https://open.mome.hu/soft-interfaces/

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Szeptember 15.
Kezdés: Október 4.

közzétéve: 2023. 09. 11.