Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel

Forgatókönyvírás alapjai tanfolyam

Az Írj forgatókönyvet! Köbli Norbert egyedi képzése a MOME-n, amely nemcsak nappali tagozatos hallgatóknak érhető el, hanem mindenkinek, aki érdeklődik a storytelling és a filmírás iránt.

A háromszoros Magyar Filmdíjas, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró saját filmjeinek és forgatókönyveinek összehasonlító elemzésével, Arisztotelész, Syd Field, Egri Lajos, McKee és mások elméleti munkásságának bemutatásával, neves vendégek bevonásával fogja megtanítani neked a storytelling, a dramaturgia, a forgatókönyvírás alapjait, miközben saját, izgalmas munkamódszerébe is bepillantást enged.

Ár / Előjelentkezés


Jelenleg nem indítunk új tanfolyamot. Kérjük regisztráld magad a „Előjelentkezés” gombra kattintva és értesítünk, amint új információnk lesz.

Mit fogsz megtanulni?

Szeretsz írni? Szereted a filmeket? Az Írj forgatókönyvet! tanfolyamon Köbli Norberttől, az ország legismertebb forgatókönyvírójától sajátíthatod el a filmírás fortélyait. A jó filmhez jó forgatókönyv kell, a jó forgatókönyvhöz pedig egy jó történet.

Nyolchetes közös utazásunk a történetmesélés (storytelling) sokezeréves belső törvényszerűségeinek feltárásával veszi kezdetét (Arisztotelész, Joseph Campbell, Christopher Vogler), aztán tanulunk egy kis drámatörténetet, drámaelméletet Lessingtől és Egri Lajostól, hogy aztán megérkezzünk a XX. század végére, a forgatókönyvírás birodalmába. Syd Field, Robert McKee, Linda Seger, Blake Snyder és sok más kitűnő író lesz segítségünkre, hogy az első ötlettől eljussunk a kész forgatókönyvig.

Filmeket nézünk, forgatókönyveket elemzünk, jeleneteket írunk – 50 órán át személyesen Köbli Norberttel. Váltsd valóra az álmodat, jelentkezz, és írd meg a saját filmedet!

A cél az, hogy a tanfolyam végére képes legyél megírni a saját filmedet.

Neked szól, ha

 • kezdő vagy, és életed első forgatókönyvíró-képzését keresed
 • már nem vagy kezdő, de érdekel Köbli módszere
 • írni ugyan nem akarsz, de szeretnél megtanulni forgatókönyvet olvasni és elemezni
 • filmet írni ugyan nem akarsz, de szeretnél megtanulni hatásosan történetet mesélni

Nem neked szól, ha

 • utálsz írni
 • hidegen hagynak a filmek
 • szombaton inkább egész nap ágyban és pizsamában maradnál

Tematika

Nyolc héten át, játékos feladatokon keresztül, az általad hozott projektre szabva tanulhatod meg, hogyan meséld el hatásosan a történetedet.

Elmélet:
Történet, cselekmény, forgatókönyv, karakter, konfliktus, cél, tét, szerkezet, jelenet. Ezek lesznek az elméleti oktatás kulcsszavai.

Gyakorlat:
A pitch-napokon veled és az általad hozott filmötlettel személy szerint is foglalkozunk. Megtanulunk frappánsan fogalmazni írásban – és szóban is (pitch).

Elemzés:
Közösen filmet nézünk, forgatókönyvet olvasunk, aztán kielemezzük őket.

Beszélgetés:
A meghívott vendégekkel (lesz köztük rendező, producer, operatőr) arról beszélgetünk, milyen a jó forgatókönyv, milyen a jó író.

A tanfolyam zárásaként a tanultak alapján egy 4 oldalas szinopszis írása (a korábbi szinopszis javítása) és ennek szóbeli pitchelése.

Órarend

Időpont:

8 hét, szombatonként 9:00-től 15:00-ig.

Helyszín:

MOME Campus
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Rólunk mondták

 • "A legérdekesebb és legszínvonalasabb oktatás volt amiben valaha részt vettem."

  Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel

  résztvevő

 • "Köbli Norbert nem csupán tanárunk, mentorunk is volt ebben a 8 hétben: olyan felismeréseket köszönhetek neki, amelyek remélem, elkísérnek majd forgatókönyvíróként, de hétköznapi emberként biztosan. Arról nem is beszélve, hogy olyan közösséget épített, ahova nagyon jó érzés (volt) tartozni."

  Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel

  résztvevő

 • "A MOME kampuszán olyan légkör vett minket körül, ami maximálisan alkalmas volt a kreatív energiák áramlására."

  Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel

  résztvevő

Mi a feltétele a jelentkezésnek?

 1. a jelentkezési lap kitöltése
 2. a jelentkező önéletrajza (CV), illetve
 3. ha küldesz szinopszist*, akkor azzal külön is fogunk foglalkozni; így a képzés számodra személyre szabottabb lesz. De ha (még) nincs szinopszisod, csak ülnél és figyelnél, részünkről az is oké.

* a történet összefoglalása

 

Kapcsolat

Tanfolyami menedzser: Gorka-Focht Máté

E-mail: koblitanfolyam@mome.hu