Írj forgatókönyvet Köbli Norberttel

Forgatókönyvírás alapjai tanfolyam

Az Írj forgatókönyvet! Köbli Norbert egyedi képzése a MOME-n, amely nemcsak nappali tagozatos hallgatóknak érhető el, hanem mindenkinek, aki érdeklődik a storytelling és a filmírás iránt.

A háromszoros Magyar Filmdíjas, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró saját filmjeinek és forgatókönyveinek összehasonlító elemzésével, Arisztotelész, Syd Field, Egri Lajos, McKee és mások elméleti munkásságának bemutatásával, neves vendégek bevonásával fogja megtanítani neked a storytelling, a dramaturgia, a forgatókönyvírás alapjait, miközben saját, izgalmas munkamódszerébe is bepillantást enged.

Ár / Előjelentkezés


Jelenleg nem indítunk új tanfolyamot. Kérjük regisztráld magad a „Előjelentkezés” gombra kattintva és értesítünk, amint új információnk lesz.

Mit fogsz megtanulni?

Szeretsz írni? Szereted a filmeket? Az Írj forgatókönyvet! tanfolyamon Köbli Norberttől, az ország legismertebb forgatókönyvírójától sajátíthatod el a filmírás fortélyait. A jó filmhez jó forgatókönyv kell, a jó forgatókönyvhöz pedig egy jó történet.

Nyolchetes közös utazásunk a történetmesélés (storytelling) sokezeréves belső törvényszerűségeinek feltárásával veszi kezdetét (Arisztotelész, Joseph Campbell, Christopher Vogler), aztán tanulunk egy kis drámatörténetet, drámaelméletet Lessingtől és Egri Lajostól, hogy aztán megérkezzünk a XX. század végére, a forgatókönyvírás birodalmába. Syd Field, Robert McKee, Linda Seger, Blake Snyder és sok más kitűnő író lesz segítségünkre, hogy az első ötlettől eljussunk a kész forgatókönyvig.

Filmeket nézünk, forgatókönyveket elemzünk, jeleneteket írunk – 50 órán át személyesen Köbli Norberttel. Váltsd valóra az álmodat, jelentkezz, és írd meg a saját filmedet!

A cél az, hogy a tanfolyam végére képes legyél megírni a saját filmedet.

Neked szól, ha

  • kezdő vagy, és életed első forgatókönyvíró-képzését keresed
  • már nem vagy kezdő, de érdekel Köbli módszere
  • írni ugyan nem akarsz, de szeretnél megtanulni forgatókönyvet olvasni és elemezni
  • filmet írni ugyan nem akarsz, de szeretnél megtanulni hatásosan történetet mesélni

Nem neked szól, ha

  • utálsz írni
  • hidegen hagynak a filmek
  • szombaton inkább egész nap ágyban és pizsamában maradnál

Tematika

Nyolc héten át, játékos feladatokon keresztül, az általad hozott projektre szabva tanulhatod meg, hogyan meséld el hatásosan a történetedet.

Elmélet:
Történet, cselekmény, forgatókönyv, karakter, konfliktus, cél, tét, szerkezet, jelenet. Ezek lesznek az elméleti oktatás kulcsszavai.

Gyakorlat:
A pitch-napokon veled és az általad hozott filmötlettel személy szerint is foglalkozunk. Megtanulunk frappánsan fogalmazni írásban – és szóban is (pitch).

Elemzés:
Közösen filmet nézünk, forgatókönyvet olvasunk, aztán kielemezzük őket.

Beszélgetés:
A meghívott vendégekkel (lesz köztük rendező, producer, operatőr) arról beszélgetünk, milyen a jó forgatókönyv, milyen a jó író.

A tanfolyam zárásaként a tanultak alapján egy 4 oldalas szinopszis írása (a korábbi szinopszis javítása) és ennek szóbeli pitchelése.

Órarend

Időpont:

8 hét, szombatonként 9:00-től 15:00-ig.

Helyszín:

MOME Campus
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Mi a feltétele a jelentkezésnek?

  1. a jelentkezési lap kitöltése
  2. a jelentkező önéletrajza (CV), illetve
  3. ha küldesz szinopszist*, akkor azzal külön is fogunk foglalkozni; így a képzés számodra személyre szabottabb lesz. De ha (még) nincs szinopszisod, csak ülnél és figyelnél, részünkről az is oké.

* a történet összefoglalása

 

Kapcsolat

Tanfolyami menedzser: Gorka-Focht Máté

E-mail: koblitanfolyam@mome.hu