Idén ősszel is elindul Sound Design tanfolyamunk!

Ismét elindul Sound Design tanfolyamunk, amely lehetőséget ad a sound design részterületeinek – filmhang, game sound, hanginstalláció, creative coding, új technológiák –, valamint azok összefüggéseinek elméleti megismerésére.

A tanfolyam során a kreativitás, a figyelem, a prezentációs készség, valamint a kooperáció és a csapatmunka fejlesztése kerül előtérbe. A résztvevők széleskörű, a részterületek kölcsönösségére épülő, sokféleképpen hasznosítható szemlélet megalapozását kapják. A tanultakat gyakorlati projektmunka összegzi. A résztvevők átfogó, elméleti és gyakorlati tudást kapnak a korszerű és sokoldalú multimédiás hanghasználatról. Az elméleti alapismeretek megszerzése után oktatóink segítségével a kiválasztott szakterületen belül egy önálló munka, projekt kivitelezése lesz a gyakorlati feladat. A képzés elvégzése után a résztvevő hallgatók képesek lesznek multimediális alkalmazott vagy autonóm művészeti tevékenységekben részt venni, önálló sound designerként is. A tanfolyam jó alapokat ad a specializált, hangdizájnnal kapcsolatos tanulmányokhoz is.

A tanfolyamot a szakmában tapasztalt, elismert, mély tudású szakemberek vezetik.

Hajnóczy Csaba, zenekutató, a MOME adjunktusa, akusztikai kommunikációt, zenetörténetet, zenei produkciós ismereteket, hangdesignt tanít. 1983-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneakadémia Zenetudományi tanszakán. Jelenleg a MOME-n doktori munkáját végzi, térbeli hangrendszerekkel foglalkozik. Aktív muzsikusként a Kontroll Csoport zeneszerző-gitárosa volt, illetve a Kampec Dolores együttesben és improvizatív formációkban jelenleg is működik. Aktuális tevékenysége a terepfelvételekkel való komponálás.

Kolozsvári Lajos, VR és Game Sound Designer, az alapképzést a PTE-MK Elektronikus Zenei Médiaművészet szakán, a mesterképzést a londoni University of Westminter Applied Sound for Interactive Media szakán végezte.

Lukács Péter Benjamin, hangmérnök, sound designer, producer, az ELTE filmelmélet és filmtörténet, valamint angol szakjai után HAESF ösztöndíjjal szakmai gyakorlatosként dolgozott egy évig New Yorkban. 2008-ban visszatérve főként kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, animációs rövidek, valamint képzőművészeti projektek helyszíni hangrögzítésével és hangi utómunkájával foglalkozik. Munkája során elsősorban a sound design – a film átfogó hangképének – kialakítását végzi a hangutómunkán belül, ezzel számos fesztiválokon is elismert dokumentum-, nagyjátékfilm és animációs rövidfilm létrejöttében közreműködött. Főbb munkái: Testről és lélekről (nagyjátékfilm, r: Enyedi Ildikó) – sound design Berlinale – Aranymedve-díj, Superbia (animációs rövidfilm, r: Tóth Luca) – producer, sound design Semaine de la Critique, Cannes – versenyfilm, Sarajevo IFF, Chicago IFF, Hong Kong FF – versenyfilm, LOVE (animációs rövidfilm, r: Bucsi Réka) – sound design Berlinale, Sundance – versenyfilm EFA jelölés. Emellett az EUshorts Rövidfilm Fesztivál alapítótagja és szervezője.

ifj. Erdélyi Gábor, sound designer, az Arany Medve-díjas sound designer korábban olyan filmekben dolgozott, mint a Varga Katalin balladája, a Kontroll, a Nagyi projekt vagy a Bab’Aziz – A sivatag hercege. Az elmúlt években számos neves magyar rendező, többek között Tarr Béla, Gothár Péter, Szomjas György állandó munkatársa. A magyar filmes szakma egyik legtapasztaltabb hangszakembere, akinek stúdiójában nemzetközi projektekbe is betekintést nyerhetnek majd hallgatóink.

Djindji Ergimen, sound designer, a PTE-MK Elketronikus Zenei Médiaművész szakán végzett, ahol jelenleg is óraadóként tevékenykedik. Elsősorban vizuális programozást oktat Max/MSP/Jitter környezetben. Jelenleg generatív zenei és vizuális rendszerek fejlesztésével foglalkozik.


A tanfolyamra megnyitottuk a jelentkezést ☞ https://open.mome.hu/sound-design/

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Október 16.

Kezdés: Október 25.

 

közzétéve: 2023. 09. 22.