Loading...

Adatvizualizációk Pythonnal

Ismerd meg az adatvizualizációk készítésének módszerét és a dashbardok tervezésének gyakorlatát az Altair és a Dash keretrendszerek használatával.

2021. április 16. és 2021. május 22. között, online.

Adatvizualizációk tervezése és készítése
Legyen akár egy vonaldiagram akár egy Sankey, alaposan körbejárjuk mindkettőt, de emellett készítésük módszertanával is megismerkedünk.
Python keretrendszerek használata
A tanfolyam fókuszában az Altair és a Dash keretrendszerek állnak majd, ezeket nézzük meg alaposabban, segítségükkel készítünk adatvizualizációkat és dashboardokat..
Dashboardok tervezése és kivitelezése
A nagyvállalati környezetben nem elég adatvizualizációkat készíteni, össze is kell kapcsolni egymással azokat egy, a célnak megfelelő dashboardon.

Mivel foglalkozunk majd a tanfolyamon?

Megismerkedhetsz különböző módszertanokkal és jó gyakorlatokkal, amelyek segítségével egyszerűbb és hatékonyabb módon készítheted el analitikus dashboardjaid vagy exploratorikus adatvizualizációid.

  • Adatvizualizációk készítésének módszertana
  • Dashboardok készítésének módszertana
  • Altair és Dash adatvizualizációs keretrendszerek
  • Python dashboardok készítése Altair és Dash segítségével

Mivel nem foglalkozunk ezen a tanfolyamon?

A tanfolyamon sem programozni sem adattudományos módszereket használni nem tanítunk meg.
Ez a tanfolyam kifejezetten az adatvizualizációk készítésével foglalkozik.

  • A programozás alapjait nem tanítjuk meg
  • Komplex nagyvállalati rendszerekkel nem foglalkozunk
  • Data science nem szerepel a tematikában
  • Más vizualizációs keretrendszerekkel sem foglalkozunk
Ismerd meg csapatunkat

Oktatóink

Célunk, hogy a tanfolyam végén magabiztosan tudj dönteni adatvizualizácók és dashboardok között és érvekkel tudd alátámasztani döntésed.

Image

Boros Gábor

Cloudera senior engineer
Image

Dévai Nándor

Programozó
Image

Katona Eszter

Egyetemi tanársegéd, PhD hallgató
Image

Minkó Mihály

Adatvizualizációs szakértő
Image
Kérdezz bátran, örömmel válaszolunk

HASZNOS TUDNIVALÓK

A tanfolyam díja 180.000 forint + ÁFA., melyet a tanfolyam megkezdése előtt egy összegben kell befizetni. Lehetőség van magánszemélyként vagy céges formában történő szerződéskötésre; minden résztvevővel felnőttképzési szerződést kötünk.

A részletes órarendet itt tudod megnézni. Megnyitásához Adobe Acrobat szükséges.

A tanfolyam kezdete 2021 április 16-a, befejezése pedig 2021 május 22.

Alapvető programozói készségek szükségesek, a Python alapvető ismerete szintén hasznos, azonban ezeken kívül másra nincs szükség.

A járványhelyzetre tekintettel a tanfolyamot online formában tartjuk meg, ehhez a támogatást mi biztosítjuk (MS Teams felületén keresztül).

Elérhetsz minket a python@mome.hu emailcímen, írj nekünk és megválaszoljuk a felmerült kérdéseid.

A tanfolyam során az Altair és Dash keretrendszereket használjuk, melyeket Jupyter notebookban fogunk futtatni. Ezek telepítésére szükséged lesz a tanfolyam megkezdése előtt.

Tematikus egységek

A tanfolyam során igyekszünk egy olyan bevezetőt adni az adatvizualizációk és dashboardok készítésének gyakorlatába, amely segítségével magabiztosan és hatékonyan tudod majd prezentálni elkészült modelljeid vagy elemzéseid. A részletes órarendet itt tudod megnézni.

HTML, Js, CSS

A webes dashboardok építőelemei, alapvető megismerésük segít abban, hogy ne csak esztétikailag, de technológiai szempontból is megfelelő vizualizációkat hozz létre.

Dash

Azok számára akik adatelemzéshez, modellezéshez Pythont használnak a Dash kiváló eszköz. A Dash könnyen használható, reaktív, webalapú alkalmazások készítésére szolgáló keretrendszer

Altair

Az Altair keretrendszer egy kedvelt és egyszerűen használható könyvtár, amelyben néhány sor kód segítségével létrehozhatsz interaktív diagramokat, amelyeket megoszthatsz másokkal is.

Adatvizualizációk típusai

Van-e élet a kördiagramon túl? Természetesen igen. A képzés során megnézzük az alapvető diagramtípusokat, azok tulajdonságait, valamint azokat az összetetteb, komplex vizualizációkat, amelyet nagy valószínűséggel használni tudsz majd munkád során.

Dashboardok típusai

Egy nagyvállalati környezetben fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen céllal készítesz dashboardot. Ezt a témát alaposan körbejárjuk majd, hiszen az adattudósok is általában egy meghatározott céllal készítenek adatvizualizációkat és dashbaordokat.

Full stack - ELK

Egy rövid bepillantást kapsz majd abba a komplex nagyvállalati környezetbe, amelyben a Python és az adatvizualizációk használata egyre gyakoribb és sikeresebb.

Példa vizualizációk: Bevételek filmenként

A vizualizáció az imdb adatbázisából származó adatokat mutatja meg, az egyes stúdiókhoz köthető filmek és az azok által elért bevételek vonatkozásában. Az ábrán a bevétel alapján top 100 filmet mutatjuk meg. Emellett látható az is, hogy ezeket a filmeket mennyire értékeltek jónak a nézők. Az adatvizualizációk pythonban, Altair segítségével készültek.

A baloldali vizualizáción a rendezőkre fókuszálunk: a kilenc legnagyobb bevételt generáló rendezőt és filmjeinek (általunk fontosnak vélt) jellemzőit ábrázoljuk. Jobb oldalon pedig az 1000 legnagyobb bevételt hozó film származási országát mutatjuk meg. Azokat a filmeket, amik több országhoz is kapcsolódnak mindkét ország listájába beleszámoltuk. A gyakoriságokat logaritmus skálán ábrázoljuk az Egyesült Államok kiugró dominanciája miatt.ÍRJ NEKÜNK

Elérhetőségeink

MOHOLY-NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
python@mome.hu
Egységes adatkezelési tájékoztató