Alapozó képzés kkv-k számára
Következő tanfolyam: hamarosan

Hogyan javíthat a design vállalkozásod versenyképességén? Miként segíti a kreatív innováció a láthatóságod a piacon? Miért tér vissza a vevő hozzád? Online tanfolyamunkon olyan alapvető design módszereket és eszközöket tanulhatsz, amelyekkel megújíthatod termékedet vagy szolgáltatásodat, vállalkozásodat erősebbé, a felhasználói élményt pedig kellemesebbé teheted, bármilyen területen is dolgozol.

A MOME öt hetes alapozó képzése a mikro-, kis- és középvállalkozások számára ad támogatást megújulásukhoz és versenyképességük megőrzéséhez. Online tanfolyamunk esettanulmányok bemutatásával és gyakorlati segédletekkel ösztönzi a vállalkozókat a design alapú üzletfejlesztésre. Az összesen 15 órányi, rugalmasan beosztható tudásanyag bárhonnan, bármikor elérhető. A MOME oktatói által vezetett, egymásra épülő tematikus blokkok elvégzését követően a résztvevők átfogó képet kapnak a design hozzáadott értékéről és a felhasználó-központú vállalkozásfejlesztésről.

Ár és férőhely

Ingyenes!

Következő tanfolyam: hamarosan

Betelt!

A jelentkezésnél előnyt élveznek a jelenleg is valamilyen mikro-, kis- vagy középvállalkozásban dolgozók. A résztvevők maximális létszáma 250 fő, így azok részvételi esélye valószínűbb, akik december-január folyamán jelentkeznek. A részvételhez szükséges a jelentkezés után kapott felnőttképzési szerződés helyes kitöltése és postázása.

Miért hasznos?

A COVID19 járvány a vállalkozásokat rákényszeríti, hogy újragondolják és átszervezzék az eddig bevált munkamódszereiket, folyamataikat. A változás a legtöbb szektorban nem elkerülhető folyamat, legyen szó a vállalkozások kommunikációjáról, digitalizációjáról, vagy a KKV-k által nyújtott termékek és szolgáltatások minőségéről.

Napjainkban a design, a design-gondolkodás (design thinking) és a kreatív innováció hatékony eszközöket biztosít a problémák megoldásához, a vállalkozások megújulásához, a termékek és szolgáltatások sikeresebbé tételére, felhasználóbarát megoldások és felhasználói élmények kialakítására és a digitális technológiák testre szabására. Alkalmazásuk jelentős hozzáadott értéket és versenyelőnyt jelent a KKV-k számára a lokális és globális, online és offline piaci térben.

Mit fogsz megtanulni?

A képzés során közérthető és gyakorlatorientált hangfelvételeken és videókon keresztül bármilyen hazai vállalkozás vezetője, értékesítő vagy kommunikációs munkatársa megismeri a design alkalmazásának alapvető lehetőségeit és a vállalkozás fejlesztéséhez hozzáadott többlet értékét. A könnyen befogadható tananyag segítségével a résztvevők:

 • elsajátítják a design gondolkodás és kreatív innovációs technikák alapjait,
 • áttekintést kapnak a design vezérelt termék- és szolgáltatás fejlesztésről,
 • fejlesztik vizuális kommunikációs készségeiket,
 • képesek megítélni a vállalkozás design érettségét, és értékelni tudják versenytársaikat.

Az alapozó képzést elvégzők számára lehetőség nyílik az erre a tudásra épülő további specializált képzésekre való, kedvezményes árú jelentkezésre (részletek hamarosan).

 • üzletfejlesztés
 • innováció
 • szolgáltatásfejlesztés
 • design
 • designthinking
 • márkaépítés
 • versenyképesség
 • felhasználóbarát
 • felhasználóiélmény
 • online

Órarend

Az online tananyagot heti rendszerességgel osztjuk meg a jelentkezők körében minden hétfőn. A heti 3-4 órányi, főleg hangfelvételekből és videókból álló képzés az adott héten bármikor és bárhonnan elérhető. A heti témát mindig egy rövid, összegző kvíz zár, melynek teljesítése egyben a következő blokk megtekintését biztosítja. A kvízek teljesítését követően képzés résztvevői oklevelet kapnak a tananyag elsajátításáról.

Tanulj piaci tapasztalattal rendelkező szakértőktől

Fogarasy Tamás

Fogarasy Tamás

Alapító, Head of design @ Exalt Interactive

Tanfolyamvezető. Ügyvezető az Exalt Interactive, digitális design cégnél, ahol szolgáltatásokat, szoftvereket tervező csapatot vezet.

Orlai Balázs

Orlai Balázs

Egyetemi adjunktus @ MOME

Szakterületei a design, service design és a design stratégia. 15 éve a MOME oktatója.

Pais Panni

Pais Panni

Designer, tréner @ Cellux Csoport

Szociológusként, majd formatervezőként végzett. 2014 óta a MOME Formatervező Tanszékének oktatója. Tervezési feladatai mellett szakmai workshopokat, tréningeket, és közösségi alkotó programokat szervez.

Csernátony Fanni

Csernátony Fanni

Designer, tréner @ Cellux Csoport

Tervezési módszertanok kutatásával foglalkozik. A MOME-n oktatóként és a Cellux Csoportban trénerként egyaránt az a célja, hogy minél több emberrel megismertesse a designt, mint szellemiséget és kreatív problémamegoldási módszert.

Tornyánszki Éva

Tornyánszki Éva

Projektvezető @ MOME Innovációs Központ

Designmenedzserként végzett. Design stratégaként civil, üzleti vállalkozások és állami projektek fejlesztését segíti. A kreatív problémamegoldás, üzleti gondolkodás és kooperatív tervezés a lételeme.

Neked szól ha...

 • szívesen megismerkednél a design és a design thinking alapú vállalkozásfejlesztés alapjaival
 • karrierváltó és kitörni vágyó vállalkozó vagy, és szeretnéd növelnéd a vállalkozásod hatékonyságát és fejlesztenéd a felhasználói élményét
 • mikro-, kis- vagy középvállalkozás vezetője, tulajdonosa vagy és szeretnéd megújítani a cégedet
 • kutatási, marketinges, kommunikációs és értékesítési szakterületek munkatársa vagy, és szeretnéd kiterjeszteni a látókörödet erre az új és egyre népszerűbb területre

Nem neked szól ha...

 • a vállalkozásodban már jártas vagy a design alapjaiban és alkalmazásában
 • gyakorlott designer vagy, aki már jól ismeri és rendszeresen alkalmazza a design thinking módszereket – neked ajánljuk a MOME Open tanfolyamunkat
 • nincs heti 4 szabad órád, hogy inspirálódj és a vállalkozásodat új alapokra helyezd