MOME Interaction Design Camp 2021

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem nyári alkotótáborának idén Alsómocsolád adott otthont. A lelkes egyetemi hallgatókból, fiatal tervezőkből és szakmai mentorokból álló közel 30 fős csapat augusztus 11. és 15. között bevált gyakorlat szerint, együtt ötletelve, egymástól tanulva műhelymunka formájában gyakorolta a designtervezés módszereit, valós terepviszonyok közt.

A tábor keretében a csapatok Alsómocsolád vezetésével és közösségével együttműködve, a helyi adottságokat és igényeket szem előtt tartva dolgoztak fel valós problémákat, a falu lakosait érintő fontos témákat és kérdéseket. A tábor végén a csapatok prezentációk formájában mutatták be megoldási javaslataikat, koncepcióterveiket.

 

 

A már hagyománynak számító design camp lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők csapatmunkán keresztül gyakorolhassák a közösségben való gondolkodást, fejleszthessék kreativitásukat kipróbálhassanak különböző tervezési eszközöket. A csapatok munkáját idén is tapasztalt szakmai oktatók és mentorok segítették.

A záróprezentációk, “demok” a MOME Budapest Youtube csatornáján visszanézhetők.

A MOME IxD Camp mentorai:
Csertán Ákos, Ferenczi Bálint, Gál Tünde, Könczöl Eszter, Krizsán Norbert

Résztvevői:
Bognár Ádám, Csepely Fanni, Demeter Annamária, Dér Kristóf Gordon, Fuchs Mercédesz, Kondor Máté, Kozma Noémi, Kriston Gábor, Máthé-Árvay Nauszika, Puskás Ágota, Rácz Mihály, Szabó Eszter, Szarka Szilvia, Székely Zsófia, Szöllős Enikő, Tóth Tibor, Urbán-Szabó Borbála

A MOME IxD Camp szervezői:
Fogarasy Tamás, Suhajda Gábor, Molnár Krisztina, Petró Panna

 

közzétéve: 2021. 08. 16.