A Tanfolyam
A MOME Open és a Tervezőgrafika Tanszék haladó tipográfiai tanfolyamot indít MOMETYPO_2.0 címen. A tanfolyam célja, hogy elméleti és gyakorlati kurzusokon keresztül mutassa be a tipográfia korszerű lehetőségeit és eredményeit. A képzés során kiemelt hangsúlyt kapnak a betűtervezési kurzusok, on-line, digitális és interaktív tipográfiai helyzetek, kísérleti tipográfia, webtipográfia, animált/kinetikus tipográfia, applikáció design, valamint a hagyományos grafikai médiumok újraértelmezése.

NEKED SZÓL, ha

— érdekel a betűkultúra

— foglalkoztat a betű és a tipográfia jövője

— szeretnél betűt tervezni

— izgalmasnak érzed a digitális technológia grafikai hatásait

— szeretnéd megismerni az on-line tervezőgrafika lehetőségeit

— érdekelnek a vizuális kísérletek

— nyitott vagy az újdonságok iránt


TEMATIKA

— Betűtervezés
— Dinamikus tipográfia
— Online és interaktív felületek
— Experimentális tipográfiaOKTATÓINK
Programvezető:

VARGHA BALÁZS
tanszékvezető, MOME Tervezőgrafika Tanszék

BOSKOVITZ OSZKÁR

Lelkes kalligráfus aki a kódokat is szereti. A Magyar Iparművészeti Egyetem Tervezőgrafika szakán végzett 2000-ben, betűvel diplomázozott. Tervezőgrafikusként a professzionalis betűtervezést gyakorolja. 2008-tól Manhattanben dolgozik, betűtervező kurzusokat látogat.
TDC tag, alapító tagja a Magyar Betűtársaságnak. 2015 óta Budapesten és Pécsett óraadoi státusban betűkkel kapcsolatos ismereteket oktat.

BIRINYI TAMÁS

Birinyi Tamás tanulmányait Kazincbarcikán, a Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskolában kezdte el, elektronikus grafikus és videószerkesztő szakon. Ezt követően a Kaposvári Egyetem rajz- és vizuális kommunikáció szakon államvizsgázott, majd a MOME tervezőgrafika szakán szerzett mesterdiplomát. 2012-ben az egyik legnagyobb hazai digitális reklámügynökséghez, a Carnation Group Zrt.-hez (ma Possible CEE) került, mint grafikus és motion-designer. 2015. januárjától szabadúszóként dolgozik tervezőgrafikai és mozgóképes projekteken, mint pl. lemezborítók, arculatok, videó-klipek és motion graphic animációk.

HEGYI BÉLA

Vizuális kommunikáció tervező művész, 2004 óta oktat különböző művészeti intézményekben, cégeknél, workshopokon. A Magyar Iparművészeti Egyetem Tervezőgrafika szakán végzett 2002-ben. 1999 óta foglalkozik webes felületek tervezésével, fejlesztéssel. 1993 óta vesz részt hazai és külföldi kiállításokon.

MARCELL TAMÁS

Tervezőgrafikus, a Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafika Szakán végzett 1999-ben, ahol alap és mesterképzésben vett részt. Az egyetem elvégzése után társalapítója és társtervező művésze a Gtotesque Design stúdiónak. A stúdió megszűnése után saját céget alapít, Marcell Design Stúdió néven (www.marcelltamas.hu), ahol arculattervezéssel, illusztrációval, kiadványtervezéssel foglalkozik. 2011-ben felvételt nyer a MOME doktori Iskolájába, ahol 2016-ban doktori abszolutóriumot szerez. Doktori disszertációja és mestermunkája, a könyv helyzetét vizsgálja a technológiai változások tükrében. 2013-tól a MOME Tervezőgrafika Tanszék oktatója. Rendszeres kiállító a jelentős hazai grafikai kiállításokon.

A képzés díja
A képzés díja: 200.000 Ft+ ÁFA

A képzés minimum 10 fő jelentkezése esetén indul,
maximális létszám 15 fő.

Jelentkezés feltételei
Tipográfia, tervezőgrafika, vizuális kommunikáció terén jártas (művészeti/design területen tanuló, dolgozó és/vagy felsőoktatási intézményben továbbtanulást tervezők) Szakmai portfólió, önéletrajz, felvételi beszélgetés.

Időpontok
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 23.

Beiratkozás: 2019. október 3.

Kezdés: 2019. október 7.

Befejezése: 2020 január

Elméleti előadások és gyakorlati órák:
12 héten keresztül, hetente kétszer,
hétfőn és szerdán 17.00-20.00-ig, illetve 17.00-21.00-ig.

Helyszín
Az oktatás helyszíne:

Ponton Openspace
H–1015 Budapest, Batthyány u. 65.
MOME
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

KAPCSOLAT
oktatásszervező:

Horváth Natália
telefonszám: +36 70 453 7252
email: mometypo@mome.hu

facebook.com/Mometypo_2.0

Projekt-koordinátor:

Merkl Márta
+36 20 350 9367
open.mome.hu
facebook.com/MOME-OPEN